αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑυτή είναι η χώρα που θα πάνε οι ψηφιακοί νομάδες το 2024

Αυτή είναι η χώρα που θα πάνε οι ψηφιακοί νομάδες το 2024

Η τάση με τους ψηφιακούς νομάδες και την remote εργασία καλά κρατεί. Αλλά ποιες χώρες αναμένεται να τραβήξουν… σαν μαγνήτης τέτοιους ανθρώπους το επόμενο έτος;

Το VisaGuide.World κατέταξε τις καλύτερες χώρες με βάση διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα τον τρόπο ζωής ενός ψηφιακού νομά. Όπως:

-Ενεργή διαθεσιμότητα βίζας

-Ταχύτητα Internet

-Φορολογικές πολιτικές και αφορολόγητο όριο

-Εισοδηματική απαίτηση για αιτήσεις θεώρησης

-Κόστος ζωής σε ευρώ

-Παγκόσμια βαθμολογία υγείας (GHS)

-Ελκυστικότητα του τουρισμού

Η Ισπανία είναι η καλύτερη χώρα για ψηφιακούς νομάδες το επόμενο έτος με βαθμολογία 4,50 στα 5. Από το 2023, η βίζα εξ αποστάσεως εργασίας της Ισπανίας επιτρέπει στους ανθρώπους να ζουν στη χώρα έως και ένα χρόνο, εφόσον έχουν εισόδημα τουλάχιστον διπλάσιο από τον κατώτατο μισθό της Ισπανίας, πάνω από 2.600 ευρώ ή 2.750 δολάρια, το μήνα.

Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να μην έχουν ποινικό μητρώο στην Ισπανία ή οπουδήποτε αλλού για πέντε χρόνια πριν υποβάλουν αίτηση, ιδιωτική ασφάλιση υγείας, σύμβαση εργασίας ενός έτους με εταιρεία εκτός Ισπανίας και τουλάχιστον τρία χρόνια εργασιακής εμπειρίας ή πτυχίο κολεγίου στον τομέα τους, σύμφωνα με το Υπουργείο Ένταξης, Κοινωνικής Ασφάλισης και Μετανάστευσης της Ισπανίας.

Νωρίτερα φέτος, η Ισπανία ανακοίνωσε επίσης ότι επιτρέπει στους συζύγους και τις οικογένειες να ενταχθούν στους επιτυχόντες αιτούντες της ψηφιακής νομαδικής βίζας, καθώς έχουν υψηλότερους μισθούς από το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό.

Ο αιτών πρέπει να δείξει επιπλέον 1.000 δολάρια το μήνα σε εισόδημα για ένα μέλος της οικογένειας. Μετά από αυτό, οι αιτούντες πρέπει να έχουν επιπλέον 335 $ ανά άτομο ανά μήνα. Για παράδειγμα, για να μετακομίσει μια τετραμελής οικογένεια στην Ισπανία, ο αιτών πρέπει να παρουσιάσει κέρδη 4.350 δολαρίων το μήνα ή περίπου 52.200 δολάρια ετησίως.

Οι 10 κορυφαίες χώρες για ψηφιακούς νομάδες το 2024

Ισπανία

Αργεντινή

Ρουμανία

ΗΑΕ

Κροατία

Πορτογαλία

Ουρουγουάη

Μάλτα

Νορβηγία

Ανδόρρα

Η ψηφιακή νομαδική βίζα της χώρας της Νότιας Αμερικής επιτρέπει στους απομακρυσμένους εργαζόμενους να παραμείνουν για έξι μήνες με την επιλογή να ανανεώσουν τη διαμονή τους στην Αργεντινή για έως και ένα χρόνο. Για να υποβάλετε αίτηση, πρέπει να έχετε απομακρυσμένη εργασία και διαβατήριο από χώρα που δεν απαιτεί βίζα Αργεντινής, σύμφωνα με την Εθνική Διεύθυνση Μετανάστευσης.

Όταν ανακοινώθηκε η ψηφιακή νομαδική βίζα το 2022, η κυβέρνηση της Αργεντινής δήλωσε επίσης ότι οι αιτούντες θα λάβουν εκπτώσεις στις μεταφορές αεροδρομίου, τη μεταφορά, τη διαμονή σε ξενοδοχεία και τους χώρους συνεργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά από την Αθήνα: Πως είναι να δουλεύεις remote από την Ύδρα με το laptop σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =