αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑυτή είναι η χρυσή 10αδα με τις εταιρίες smartphones στην Ελληνική αγορά

Αυτή είναι η χρυσή 10αδα με τις εταιρίες smartphones στην Ελληνική αγορά

Σκληρή μάχη γίνεται στην Ελληνική αγορά, ανάμεσα στις εταιρίες που κατασκευάζουν smartphones. Με τις ανακατατάξεις να είναι εμφανείς, ακόμα και κάθε μήνα που περνά.

Πάμε να δούμε πως ξεκίνησε το 2019. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της GFK τον πρώτο μήνα του έτους η Samsung ξαναπέρασε στην 1η θέση, αυξάνοντας το μερίδιό της σε 31,7% εν συγκρίσει με τον προηγούμενο μήνα που ήταν 27,7%. Η θετική πορεία συνεχίστηκε και τον δεύτερο μήνα του έτους με το μερίδιό της να ανέρχεται στο 33,2%.

Αντιθέτως, πτωτική πορεία ακολούθησε η Huawei, η οποία έχασε την πρωτιά και πέρασε και πάλι στην 2η θέση τον Ιανουάριο του 2019. Ειδικότερα το μερίδιό της να διαμορφώθηκε στο 28,5% από το 29,9% που ήταν τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους – κυρίως λόγω της προσφοράς ένα+ένα που έτρεχε το συγκεκριμένο διάστημα – ενώ έπεσε ακόμα περισσότερο τον Φεβρουάριο φτάνοντας το 24,8%.

Στην 3η θέση, διατηρώντας την ανοδική της πορεία, παρέμεινε η Xiaomi συγκεντρώνοντας το 11,3% της αγοράς τον Ιανουάριο και φτάνοντας το 13,7% τον Φεβρουάριο εν συγκρίσει με το 11,1% που είχε τον Δεκέμβριο του 2018.

Στην 4η θέση αλλά με μεγάλη πτώση βρέθηκε και πάλι η MLS συγκεντρώνοντας το 6,4% της αγοράς εν συγκρίσει με το 9,4% που είχε τον Δεκέμβριο του 2018. Ωστόσο το δεύτερο μήνα του έτους κατάφερε να περιορίσει μερικώς της απώλειες της, διευρύνοντας το μερίδιό της στο 7,3%.

Οριακές μεταβολές κατέγραψε το μερίδιο της Apple, η οποία παρέμεινε στην 5η  θέση, από άποψη τεμαχίων. Τον πρώτο μήνα του έτους το μερίδιο της έπεσε στο 6,4%, έναντι του 7,1% που είχε το Δεκέμβριο του περασμένου έτους για να φτάσει και πάλι στο 7,1% τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Εξαιρετικά θετικές ήταν οι επιδόσεις της Honor, η οποία από το φθινόπωρο του 2016 όπου και πρωτοδραστηριοποιήθηκε στην ελληνική αγορά κινείται συνεχώς ανοδικά συγκεντρώνοντας τον Ιανουάριο του 2019 μερίδιο της τάξης του 3,9% και διευρύνοντάς το στο 4,1% τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, μετά και την κυκλοφορία του επιτυχημένου Honor V20.

Την κατηφόρα, παρά τον αρχικό ενθουσιασμό και τις θετικές πρώτες ενδείξεις, φαίνεται να έχει πάρει η Nokia το μερίδιο της οποίας έχει πέσει κάτω από 2% τους τελευταίους τέσσερις μήνες από το 3,8% που ήταν τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους.

Η δεκάδα κλείνει με την Alcatel, την Vodafone και την Meizu το μερίδιο των οποίων είναι μη μετρήσιμο αφού κινείται κάτω τoυ 2% ενώ σε ακόμα χαμηλότερες θέσεις βρίσκονται οι ZTE, Turbo X, Sony και Lenovo.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =