αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτές είναι οι πλουσιότερες και οι φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας, με βάση το ΑΕΠ τους (Λίστα)

Αυτές είναι οι πλουσιότερες και οι φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας, με βάση το ΑΕΠ τους (Λίστα)

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο παρουσιάζει η ΕΛΣΤΑΤ. Μέσα από την παρακάτω ανάλυση, θα δεις τις πιο πλούσιες και τις πιο φτωχές περιοχές της Ελλάδας, με βάση το ΑΕΠ τους.

Η περιφέρεια της Αττικής είναι η πλουσιότερη περιοχή της χώρας. Αυτό βασίζεται στα στοιχεία που εξέδωσε η Στατιστική Αρχή το 2023, που καταγράφουν το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ανά ελληνική περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, η Αττική σημείωσε το 2020 Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κατά κεφαλήν που ανέρχεται σε 21.118 ευρώ. Δεύτερη πιο πλούσια εμφανίστηκε η περιφέρεια ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 15.285 ευρώ.

https://www.reader.gr/sites/default/files/styles/default/public/2024-01/elstat.jpg.webp?itok=N0-bD-5S

Ενδεικτικό των καιρών αποτελεί το γεγονός πως σε όλες τις περιφέρειες σημειώθηκε αρνητική μεταβολή του ΑΕΠ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αλλά κάποιες «χτυπήθηκαν» περισσότερο. Ειδικά, η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σημείωσε πτώση κατά κεφαλήν ΑΕΠ 20,1%, τη μεγαλύτερη στη χώρα, και αυτό αντανακλάται ότι έφτασε από δεύτερη πιο πλούσια περιοχή το 2019, να πέφτει στην τρίτη θέση.

Στον αντίποδα, η Στερεά Ελλάδα σημείωσε την μικρότερη πτώση, με μόλις 1,4%, και μάλλον για αυτό κατάφερε να βελτιώσει τη σχετική της οικονομική κατάσταση.

https://www.reader.gr/sites/default/files/styles/default/public/2024-01/elstat-2.jpg.webp?itok=VDvR032T

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 10 =