αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑπολύσεις στην Viva Wallet

Εκτός ισορροπίας… φαίνεται ότι είναι η Viva Wallet. Και δεν μιλάμε μόνο για το deal με την JP Morgan, το οποίο δεν εξελίχτηκε όπως αναμενόταν. Όπως γράφαμε τον Φεβρουάριο, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Viva Wallet ξεκίνησε νομικές διαδικασίες κατά της JP Morgan για τακτικές που, όπως ισχυρίζεται, έχουν στόχο την καταστολή της ανάπτυξης της εταιρείας του. Ο Χάρης Καρώνης, ο οποίος ίδρυσε την ελληνική εταιρεία πληρωμών το 2000, δηλώνει ότι πιστεύει πως η JPMorgan προσπαθεί να μειώσει την αποτίμηση της επιχείρησής του εμποδίζοντας την είσοδό της στην Αμερική αλλά και νέες ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με νομικά έγγραφα που είδαν οι Financial Times.

Η JPMorgan έχει προχωρήσει τότε σε ανταγωγή εναντίον του Καρώνη σχετικά με κινήσεις του που, όπως ισχυρίζεται η τράπεζα, οδηγούν σε «περιορισμό ή παράκαμψη των συμβατικών και νόμιμων δικαιωμάτων μας ως επενδυτή».

Τώρα η Viva προχώρησε σε περίπου 50 αιφνιδιαστικές απολύσεις. Καθώς το business plan της εταιρείας βρέθηκε εκτός πορείας το 2023.

Οι απολύσεις έγιναν απροειδοποίητα μετά από την εντολή του management για οριζόντιες περικοπές στα budget των τμημάτων, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ηδη από το 2022 η Viva Wallet καταγράφει αρνητικό EBITDA και πλέον κρίθηκε επιβεβλημένο να μειωθεί το μισθολογικό κόστος της, το οποίο την τελευταία διετία έχει αυξηθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 6 =