αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑποκαλύψεις… από την Ολλανδή Πρέσβη: «Η Ελλάδα κάνει ελάχιστα τεστ covid στα νησιά»

Αποκαλύψεις… από την Ολλανδή Πρέσβη: «Η Ελλάδα κάνει ελάχιστα τεστ covid στα νησιά»

Τη συστηματική τακτική να μην γίνονται διαγνωστικά τεστ σε τουριστικούς προορισμούς που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση και την προβληματική κατάσταση στον τουρισμό της χώρας σε σχέση με την πανδημία, επιβεβαιώνει η Ολλανδή Πρέσβης  Stella Ronner- Grubacic, απαντώντας σε επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου και Ικαρίας.

Η πρωτοβουλία των ξενοδόχων προέκυψε μετά την οδηγία που εξέδωσε η Ολλανδία για άμεση επιστροφή των Ολλανδών τουριστών από τα ελληνικά νησιά που έχει πολύ δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό του νησιού.

Απαντώντας η Ολλανδή Πρέσβης το βράδυ της Πέμπτης, σημείωσε ότι η απόφαση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές διενεργούν ελάχιστα τεστ στα νησιά. Επιβεβαίωσε έτσι τις κατηγορίες για συστηματική υποκαταγραφή της πανδημίας στα ελληνικά νησιά, η οποία σε συνδυασμό με το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού οδήγησε στη νέα έξαρση της πανδημίας.

Η απάντηση της Ολλανδής Πρέσβειρας:

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω πολύ για την επιστολή σας, την οποία έλαβα και έχω διαβάσει με προσοχή. Φυσικά λυπάμαι που διαβάζω ότι η ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε είχε τόσο αρνητικές συνέπειες για εσάς και τα μέλη της Ένωσής σας.
Η Ολλανδική Κυβέρνηση γνωρίζει καλά τις συνέπειες που έχουν οι ταξιδιωτικές οδηγίες και για τον λόγο αυτό τις αλλάζει πάντα με προσοχή. Οι ταξιδιωτικές οδηγίες υπάρχουν για να μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την υγεία των Ολλανδών υπηκόων.

Η συγκεκριμένη οδηγία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές διενεργούν ελάχιστα τεστ covid στα νησιά. Επομένως, δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των μολύνσεων εκεί. Η Πρεσβεία βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές για να θέσει αυτό το ζήτημα. Ελπίζω σε μια επόμενη επίσκεψή μου στη Σάμο να έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε περαιτέρω».

Πηγή: tvxs.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 − three =