αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν νιώθεις ότι έχεις χάσει την «πυξίδα» σου ζωή, κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 5 ερωτήσεις

Αν νιώθεις ότι έχεις χάσει την «πυξίδα» σου ζωή, κάνε στον εαυτό σου αυτές τις 5 ερωτήσεις

Όταν ξέρετε τι επιδιώκετε, τα πάντα έχουν μεγαλύτερο νόημα, από την καθημερινότητά σας μέχρι τα μακροπρόθεσμα σχέδιά σας.

Συνδέεσαι με κάτι πιο βαθύ και ζεις με έναν σκοπό.

Αυτό δεν είναι απλώς απίστευτα καλό για εσάς. Σας βοηθά να έχετε θετικό αντίκτυπο στους γύρω σας και να συνεισφέρετε σε αυτόν τον κόσμο με καλό τρόπο.

Η ανακάλυψη του σκοπού σας, σας βοηθά να αναπτυχθείτε και οδηγεί σε μια ολοκληρωμένη ζωή. Αν θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο σκοπός σας, αναρωτηθείτε…

1) Τι με κάνει να χάνω την αίσθηση του χρόνου;

Σκεφτείτε φορές που κάνατε κάτι, χάνοντας την αίσθηση του χρόνου. Θα μπορούσε να είναι ότι ζωγράφιζες, έγραφες, έπαιζες ένα άθλημα, διοργάνωνες μια εκδήλωση ή βεβαιωνόσουν ότι κάποιος άλλος γελούσε και ένιωθε καλά.

Ό,τι κι αν είναι, αν απορροφηθήκατε τόσο πολύ σε αυτό που οι ώρες έμοιαζαν με λεπτά, είναι σημάδι ότι είστε πολύ παθιασμένοι με αυτό.

Όταν κάνουμε πράγματα που αγαπάμε, ο χρόνος κυλά. Αν το νιώθετε αυτό είναι μια μεγάλη υπόδειξη για το ποιος μπορεί να είναι ο πραγματικός σας σκοπός.

2) Σε τι είμαι καλός;

Ο καθένας έχει κάτι στο οποίο είναι φυσικά καλός.  Είναι εύκολο να παραβλέψουμε αυτά τα πράγματα και να μην τα δούμε ως ταλέντα γιατί μας έρχονται τόσο εύκολα. Αλλά αυτό ακριβώς είναι το ταλέντο.

Ίσως είστε υπέροχοι στο να μιλάτε με ανθρώπους και να λύνετε περίπλοκα προβλήματα. ‘Η ξέρετε να φτιάχνετεκαλά φαγητά.

Τα ταλέντα σας είναι μια από τις μεγαλύτερες ενδείξεις για να βρείτε το σκοπό της ζωής σας. Αναρωτηθείτε τι είναι και πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητά σας. Η ευθυγράμμιση του σκοπού σας με τα ταλέντα σας μπορεί να κάνει τη ζωή του αβίαστη και ακόμη πιο ανταποδοτική.

3) Για τι λαμβάνω συστηματικά κομπλιμέντα;

Μερικές φορές, οι άλλοι άνθρωποι βλέπουν τα πράγματα για τη ζωή μας πιο ξεκάθαρα από εμάς. Σκεφτείτε πράγματα για τα οποία οι άνθρωποι σας κάνουν πάντα κομπλιμέντα.

Θα μπορούσε να είναι οι δεξιότητές σας στον προγραμματισμό ή το πώς λύνετε προβλήματα δημιουργικά.

Ίσως είστε υπέροχοι στο να κάνετε τους ανθρώπους να γελούν ή είστε καλός σε κάποιο άθλημα.

Όταν οι άνθρωποι λένε σταθερά ότι είσαι καλός σε κάτι, δεν είναι μόνο ωραία λόγια. Τα κομπλιμέντα είναι ενδείξεις για τα δυνατά σας σημεία και τα ταλέντα σας.

Θα πρέπει να αγκαλιάσετε αυτούς τους τομείς.

4) Για τι πράγματα έχω περιέργεια;

Όπως η ικανοποίηση, η περιέργεια είναι ένας φανταστικός οδηγός.

Αν θέλετε να μάθετε τα πάντα για κάτι, μπορεί να υποδεικνύει από πού πηγάζει ο σκοπός σας.

Ασχολείστε με την εξερεύνηση του διαστήματος; Την ιστορία; Πώς λειτουργούν τα gadget ή τους καλύτερους τρόπους καλλιέργειας βιολογικών καλλιεργειών;

Η περιέργεια μπορεί να οδηγήσει σε συναρπαστικά μέρη. Ένα από αυτά είναι να βρεις τον σκοπό σου. Όταν ακολουθείτε την περιέργειά σας, είναι πιο πιθανό να βρείτε τον εαυτό σας να κάνει κάτι που σας κάνει να νιώθετε ευτυχισμένοι και γεμάτοι.

5) Ποια μικρά βήματα μπορώ να κάνω σήμερα προς τους στόχους μου;

Συχνά παλεύουμε να βρούμε τον σκοπό μας γιατί αισθανόμαστε τόσο μακριά. Και αυτό γιατί εξετάζουμε ολόκληρη την εικόνα ταυτόχρονα.

Σπάστε τον μεγάλο στόχο σου σε μικρότερα κομμάτια. Κάθε μεγάλο όνειρο, στόχος και σκοπός μπορεί να αναλυθεί σε μικρά βήματα που σας φέρνουν πιο κοντά σε αυτό.

Οι μικρές ενέργειες αθροίζονται με την πάροδο του χρόνου. Πριν το καταλάβετε, το όνειρό σας θα είναι εφικτό. Επιπλέον, τα μικρά βήματα ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και το κίνητρο σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =