αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑν λάβεις αυτό το μήνυμα από το Facebook, οι προσωπικοί κωδικοί σου ίσως έχουν υποκλαπεί

Αν λάβεις αυτό το μήνυμα από το Facebook, οι προσωπικοί κωδικοί σου ίσως έχουν υποκλαπεί

Η Meta ανέφερε ότι θα ενημερώσει 1 εκατ. χρήστες του Facebook ότι τα στοιχεία του λογαριασμού τους μπορεί να έχουν κλαπεί.

Η μητρική του Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εντόπισε πάνω από 400 κακόβουλες εφαρμογές για Android και iOS φέτος, που βάζουν στο στόχαστρο χρήστες για να υποκλέψουν τον κωδικό και το όνομα χρήστη που χρησιμοποιούν. Τα apps ζητούσαν «Log In with Facebook» για να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες τους.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η εταιρεία ενημέρωσε τόσο την Apple όσο και τη Google για το ζήτημα ώστε να διευκολυνθεί η απομάκρυνση των εφαρμογών.

Meta warns users about scam apps.

Η Apple και η Google επιβεβαίωσαν και οι δύο ότι όλες οι εφαρμογές που προσδιορίστηκαν από τη Meta, έχουν αφαιρεθτεί από τα αντίστοιχα app stores τους. «Όλες οι εφαρμογές που προσδιορίζονται στην αναφορά δεν είναι πλέον διαθέσιμες στο Google Play», δήλωσε εκπρόσωπος της Google και συμπλήρωσε: «Οι χρήστες προστατεύονται επίσης από το Google Play Protect, το οποίο αποκλείει αυτές τις εφαρμογές στο Android».

«Οι κυβερνοεγκληματίες γνωρίζουν πόσο δημοφιλείς είναι αυτού του είδους οι εφαρμογές και θα χρησιμοποιήσουν ανάλογα κόλπα για να ξεγελάσουν ανθρώπους και να κλέψουν τους λογαριασμούς τους και πληροφορίες» ανέφερε ο Ντέιβιντ Αγκράνοβιτς της Meta.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 3 =