αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Αν θέλεις να κάνεις μοναδικές ανακαλύψεις, δεν ακολουθείς το πλήθος»: 9 σοφές φράσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις από την μάζα

«Αν θέλεις να κάνεις μοναδικές ανακαλύψεις, δεν ακολουθείς το πλήθος»: 9 σοφές φράσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις από την μάζα

Η κοινωνία μας ανέκαθεν οδηγούνταν στην δημιουργία ομάδων. Αυτή η συμπεριφορά είναι στην ανθρώπινη φύση και έχει εξελικτικές ρίζες. Στο μακρινό παρελθόν, βοήθησε τους προγόνους μας να σχηματίσουν κοινότητες και να επιβιώσουν στις σκληρές συνθήκες του άγριου κόσμου.

Η προσαρμογή είναι ο λόγος για τον οποίο εμπιστευόμαστε διαισθητικά το οικείο και απομακρυνόμαστε από το διαφορετικό. Είναι ο λόγος που οι «κανονικοί» άνθρωποι ακολουθούν τους άγραφους κανόνες της κοινωνικά αποδεκτής συμπεριφοράς και υποστηρίζουν τις συμβατικές απόψεις.

Κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να ξεχωρίσουν μέσα στο πλήθος. Ακόμα και στην χαοτική εποχή που ζούμε. Έχουν τα δικά τους στοιχεία στην προσωπικότητα τους και κάνουν επιλογές διαφορετικές από αυτές που συνήθως κάνει η μάζα. Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για τα 5 χαρακτηριστικά που έχουν οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν από το πλήθος.

Τώρα θα δούμε 9 φράσεις που έχουν πει διάφορα γνωστά πρόσωπα ανά τα χρόνια. Και θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις από την μάζα.

1. Ο μεγαλύτερος φόβος στον κόσμο είναι οι απόψεις των άλλων. Και τη στιγμή που δεν φοβάσαι το πλήθος, δεν είσαι πια πρόβατο, γίνεσαι λιοντάρι. Ένας μεγάλος βρυχηθμός αναδύεται στην καρδιά σου, ο βρυχηθμός της ελευθερίας.

-Osho

2. Να θυμάστε πάντα ότι το πλήθος που χειροκροτεί τη στέψη σας είναι το ίδιο πλήθος που θα χειροκροτήσει τον αποκεφαλισμό σας. Στον κόσμο αρέσει πάντα ένα σόου.

-Terry Pratchett

3. Αν θέλεις να κάνεις μοναδικές ανακαλύψεις, δεν ακολουθείς το πλήθος.

-Steven Magee

4. Το να είσαι όμορφος σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου. Δεν χρειάζεται να γίνετε αποδεκτοί από τους άλλους. Πρέπει να αποδεχτείς τον εαυτό σου.

-Thich Nhat Hanh

5. Γεννήθηκες πρωτότυπο, μην πεθάνεις αντίγραφο.

-John Mason

6. Το να είσαι ο εαυτός σου σε έναν κόσμο που προσπαθεί συνεχώς να σε κάνει κάτι άλλο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα.

-Ralph Waldo Emerson

7. Δεν είναι μέτρο υγείας να είσαι καλά προσαρμοσμένος σε μια βαθιά άρρωστη κοινωνία.

-Jiddu Krishnamurti

8. Το να είναι κανείς ο εαυτός του και να μην φοβάται, είτε είναι σωστό είτε λάθος, είναι πιο αξιοθαύμαστο από την εύκολη δειλία της παράδοσης στη συμμόρφωση.

-Irving Wallace

9. Το αντίθετο του θάρρους στην κοινωνία μας δεν είναι η δειλία, είναι η συμμόρφωση.

-Rollo May

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 9 =