αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν έχεις αυτά τα 4 πράγματα, η ζωή σου θα πάει καλύτερα από ότι περιμένεις

Αν έχεις αυτά τα 4 πράγματα, η ζωή σου θα πάει καλύτερα από ότι περιμένεις

Μερικές φορές, είμαστε τόσο εγκλωβισμένοι στην καθημερινότητα που χάνουμε την ευρύτερη εικόνα. Δουλεύουμε σκληρά, βιαζόμαστε, και κυνηγάμε όνειρα, συχνά παραμελώντας να αναγνωρίσουμε τις πραγματικές επιτυχίες που έχουμε ήδη πετύχει.

Είναι μια κοινή ανθρώπινη τάση να παραβλέπουμε την πρόοδό μας και να εστιάζουμε σε αυτό που λείπει.

Αλλά τι θα γινόταν αν σας έλεγαν ότι η ζωή σας μπορεί ήδη να πηγαίνει πολύ καλύτερα από ό,τι πιστεύετε;

Στην πραγματικότητα, πιθανώς υπάρχουν πράγματα στη ζωή σας αυτή τη στιγμή που δεν τα έχετε καν θεωρήσει ως δείκτες επιτυχίας. Δείτε την παρακάτω λίστα. Εάν έχετε αυτά τα 4 πράγματα, η ζωή σας πηγαίνει πολύ καλύτερα από ό,τι φαντάζεστε. Και με προοπτικές να πάει ακόμα καλύτερα.

1. Έχετε έναν υποστηρικτικό κύκλο ατόμων

Θυμάστε όταν αισθανόσασταν απογοητευμένοι και ένας φίλος εμφανίστηκε στην πόρτα σας με το αγαπημένο σας φαγητό; Ή εκείνη τη στιγμή που η οικογένειά σου σου έκανε ένα πάρτι έκπληξη για να γιορτάσεις μια μικρή νίκη στη ζωή σου;

Αυτά δεν είναι απλές συμπτώσεις. Είναι σημάδια μιας καλής ζωής.

Το να έχεις έναν υποστηρικτικό κύκλο φίλων, συνεργατών και οικογένειας είναι κάτι περισσότερο από μια απλή κοινωνική ευκολία. Είναι ένα δίχτυ ασφαλείας, μια πηγή χαράς, έμπνευσης και ένα ουσιαστικό μέρος της συναισθηματικής σας ευεξίας. Αφορά εκείνους τους ανθρώπους που στέκονται δίπλα σου, όχι μόνο στους θριάμβους σου αλλά και στις δοκιμασίες σου. Ζητωκραυγάζουν, σας δίνουν έναν ώμο για να κλάψετε και σας υπενθυμίζουν την αξία σας ακόμα και όταν αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας.

Σε έναν κόσμο όπου οι επιφανειακές συνδέσεις είναι πολύ συνηθισμένες, το να έχεις γνήσιες σχέσεις με άτομα που πραγματικά νοιάζονται για σένα είναι θησαυρός. Είναι μια σαφής ένδειξη ότι η ζωή σας είναι πιο πλούσια και πιο γεμάτη από ό,τι θα μπορούσατε να πιστώσετε στον εαυτό σας.

Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

2. Έχετε μία αίσθηση του σκοπού ή του πάθους σας

Έχετε βρεθεί ποτέ χαμένος σε μια εργασία, βυθισμένοι πλήρως σε αυτό που κάνετε και συνειδητοποιείτε ότι οι ώρες έχουν περάσει χωρίς καν να το προσέξετε; Είτε πρόκειται για χόμπι, καριέρα, εθελοντισμό ή ακόμα και προσωπικό project, το να έχετε κάτι το οποίο σας αρέσει, προσθέτει ένα βαθύ νόημα στη ζωή σας.

Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος ή ο καλύτερος στον κόσμο σε κάτι. Πρόκειται για εκείνη τη σπίθα που σε κάνει να νιώθεις ζωντανός. Είναι αυτό που σε κάνει να σηκώνεσαι από το κρεβάτι το πρωί, ενθουσιασμένος για να ξεκινήσεις τη μέρα. Είναι η αίσθηση της ικανοποίησης που νιώθετε όταν έχετε ρίξει την ενέργειά σας σε κάτι που πραγματικά έχει σημασία για εσάς.

3. Μπορείτε να μάθετε από τα λάθη και να αναπτυχθείτε

Στη ζωή θα υπάρξουν φορές που θα πέσεις. Αλλά είναι σημαντικό να μάθεις πώς να σηκώνεσαι ξανά. Έχετε διαπιστώσει ότι μπορείτε να αναλογιστείτε τα λάθη σας και να πάρετε τα χρήσιμα μαθήματα; Μπορείτε να δείτε την αποτυχία όχι ως αδιέξοδο αλλά ως πολύτιμο μάθημα;

Το να αγκαλιάζεις τα λάθη και να μαθαίνεις από αυτά είναι σημάδι ανθεκτικότητας και σοφίας. Δείχνει ότι καταλαβαίνετε ότι η αποτυχία δεν είναι μια αντανάκλαση της αξίας σας, αλλά ένα βήμα στο δρόμο προς την ανάπτυξη και την επιτυχία. Είναι μια νοοτροπία που μετατρέπει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες και μετατρέπει τις οπισθοδρομήσεις σε σκαλοπάτι προς τον μεγάλο στόχο σου.

4. Αφιερώνετε χρόνο για να επενδύσετε στην προσωπική ανάπτυξη

Αφιερώνετε χρόνο για να θρέψετε το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας; Είτε πρόκειται για άσκηση, διαλογισμό, διάβασμα ή απλά αφιερώνοντας μια στιγμή για να αναπνεύσετε και να χαλαρώσετε, η αυτοφροντίδα είναι μια επένδυση στον εαυτό σας.

Το να φροντίζεις τον εαυτό σου δεν είναι εγωιστικό. Είναι απαραίτητο. Έχει να κάνει με το να αναγνωρίζεις ότι έχεις ανάγκες και ότι η ικανοποίηση αυτών των αναγκών σάς δίνει τη δυνατότητα να είστε ο καλύτερος εαυτός σας. Έχει να κάνει με την κατανόηση ότι η προσωπική ανάπτυξη δεν είναι πολυτέλεια αλλά ένα συνεχές ταξίδι για να γίνεις το άτομο που θέλεις να είσαι.

Εάν δίνετε προτεραιότητα στη φροντίδα του εαυτού σας και στην προσωπική ανάπτυξη, αναγνωρίζετε ότι είστε άξιοι αγάπης και προσοχής. Χτίζετε μια ισχυρή βάση που σας επιτρέπει να αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις της ζωής με αυτοπεποίθηση. Καλλιεργείτε μια σχέση με τον εαυτό σας που βασίζεται στον σεβασμό και την κατανόηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 17 =