αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑνακοινώθηκε: Κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία και άλλα, ως τις 7 Ιανουαρίου

Ανακοινώθηκε: Κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία και άλλα, ως τις 7 Ιανουαρίου

Αργά και σταδιακά θα γίνει η επιστροφή στην όποια κανονικότητα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας. Στο πλαίσιο της επίσημης ενημέρωσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι έως τις 7 Ιανουαρίου 2021 στις έξι το πρωί θα είναι κλειστά: σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες (εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή) και χιονοδρομικά κέντρα. 

Ο Σ. Πέτσας τόνισε σε σχέση με τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο ότι θα επανεξεταστεί το πιθανό άνοιγμα τους το επόμενο διάστημα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Είπε ακόμα ότι θα γίνει συνεννόηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το κομμάτι των Εκκλησιών.

Εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση μετακινήσεων τη νύχτα. Οσοι μπαίνουν στη χώρα θα υπόκεινται σε rapid test και θα μπαίνουν σε καραντίνα. Παραμένει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει σχετική σταθεροποίηση σε ότι αφορά την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, αλλά η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με το πρώτο lockdown. 

Η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, επισήμανε, είναι πιο αργή από ό,τι αναμενόταν, γεγονός που απέδωσε στην κόπωση όλων. Ανέφερε ότι υπάρχει μία ήπια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, τα οποία παραμένουν στα 1609 σε κυλιόμενη βάση, αλλά ο αριθμός νοσηλευομένων παραμένει υψηλός στους 4008 και κυρίως υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ απο τις διασωληνώσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =