αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑΑΔΕ: Πιάσαμε influencer που φοροδιέφευγε συστηματικά- Θα κάνουμε ανακοινώσεις όταν έρθει η ώρα

ΑΑΔΕ: Πιάσαμε influencer που φοροδιέφευγε συστηματικά- Θα κάνουμε ανακοινώσεις όταν έρθει η ώρα

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως πλέον, μέσω των social media, γίνεται παρακολούθηση της φοροδιαφυγής και έχουν εντοπιστεί πολλές υποθέσεις, για τις οποίες θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στο ότι έχει ήδη εντοπιστεί ένας influencer, ο οποίος φοροδιέφευγε συστηματικά από το κράτος.

Συγκεκριμένα για την κατηγορία των influencer, αναφέρει ότι λόγω του ότι πλέον υπάρχουν πολλοί, οι «τιμοκατάλογοι» που έχουν διαμορφωθεί σχετικά με τις αμοιβές τους, είναι ένα εργαλείο που βοηθάει να γίνεται «έμμεση τεχνική ελέγχου».

«Είχαμε περίπτωση influencer που υπέβαλε κιόλας δήλωση συμμόρφωσης, δηλαδή έκανε δήλωση με την οποία συμφώνησε με το αποτέλεσμα και άλλες περιπτώσεις που αυτή τη στιγμή ελεγκτικά είναι σε εξέλιξη και θα πούμε περισσότερα όταν είναι κατάλληλος ο χρόνος, αναφέρει αρχικά ο κ. Πιτσιλής.

«Υπάρχουν υποθέσεις σε εξέλιξη. Δεν θέλω να εστιάσουμε σε μια κατηγορία φορολογουμένων, το φάσμα είναι ευρύ. Αυτό είναι μια αγορά η οποία όσο πάει γίνεται όλο και πιο εμφανής και ρυθμισμένη και αποκτούμε και εμείς πάρα πολύ πληροφορία πια.

Για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό στους ελέγχους μας να πηγαίνουμε διαβασμένοι πρέπει αν φύγουμε από το μοντέλο του «βγαίνω παγανιά και ότι βρω. Πρέπει όταν χτυπάμε μια πόρτα να ξέρουμε από πριν ποια πόρτα είναι αυτή που χτυπάμε και τι πάμε να βρούμε», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =