αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι τρόποι για να προστατευτείς από τους τοξικούς ανθρώπους

Έξι τρόποι για να προστατευτείς από τους τοξικούς ανθρώπους

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για τους τοξικούς ανθρώπους. Στον ταραχώδη κόσμο μας, μπορεί να είναι δύσκολο να προστατεύσετε την ηρεμία σας από εξωτερικές επιρροές. Η σύγχρονη ζωή δεν είναι σε καμία περίπτωση ειρηνική ή ήρεμη.

Τα smartphone μας είναι συνεχώς μαζί μας για να μας κρατούν ενήμερους για όλα τα ανησυχητικά πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο. Κάθε ημέρα που περνά, έχουμε να κάνουμε με άλλους ανθρώπους, και δεν είναι όλοι καλή παρέα!

Η ψυχική σας ηρεμία είναι το κλειδί για την ψυχική υγεία και τη συνολική ευεξία. Πως μπορείτε να προστατέψετε την εσωτερική σας γαλήνη από όλη την αρνητικότητα και το άγχος που προκύπτουν από τις καθημερινές προκλήσεις και τους τοξικούς ανθρώπους; Εδώ είναι 6 συμβουλές.

1. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τις πληροφορίες που καταναλώνετε

Ζούμε στην εποχή της ενημέρωσης όπου βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από κάθε είδους νέα και ενημερώσεις. Σε αυτόν τον χαοτικό ωκεανό πληροφοριών, μπορεί να είναι εύκολο να πέσετε πάνω σε κείμενα και βίντεο που όχι μόνο είναι εντελώς χάσιμο χρόνου αλλά και σας βλάπτουν.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προσέχετε ποιες πληροφορίες καταναλώνετε. Μην υπερφορτώνετε τον εγκέφαλό σας με αρνητικές ειδήσεις και δημοσιεύσεις. Είναι κατανοητό αν θέλετε να παρακολουθείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία – απλώς μην το παρακάνετε.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες που καταναλώνετε προέρχονται από αξιόπιστες πηγές. Υπάρχει τόση πολλή παραπληροφόρηση και υποκινούμενο περιεχόμενο εκεί έξω, που είναι πολύ πιο εύκολο να επηρεαστείτε από ό,τι νομίζετε.

2. Αποσυνδεθείτε συχνά

Εάν σκέφτεστε σοβαρά να προστατεύσετε την ψυχική σας ηρεμία, φροντίστε να κάνετε τακτικά ψηφιακή αποτοξίνωση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν περνάτε πολύ χρόνο σε οθόνη, στη δουλειά. Η συνεχής σύνδεση με την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαντλεί την ενέργειά σας χωρίς καν να το καταλάβετε.

Οταν επιστρέφετε στο σπίτι από τη δουλειά, μην αντικαθιστάτε τη μια οθόνη… με μια άλλη. Αντίθετα, επιλέξτε κάποιο άλλο χόμπι που δεν περιλαμβάνει τεχνολογία: Παίξτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με την οικογένειά σας, διαβάστε ένα βιβλίο ή κάντε μια βόλτα στο πάρκο.

3. Βάλτε όρια και μη διστάσετε να πείτε «όχι»

Άλλοι άνθρωποι συχνά ξεπερνούν τα όριά μας. Είτε πρόκειται για συνάδελφο, είτε για μέλος της οικογένειας, πάντα θα υπάρχει κάποιος που ανακατεύεται στη ζωή σας ή σας ζητά να κάνετε κάτι που δεν θέλετε.

Όταν υποκύπτετε στις επιθυμίες των άλλων ενώ παραμελείτε τις δικές σας, είναι ένας σίγουρος τρόπος να καταστρέψετε την εσωτερική σας γαλήνη. Γι’ αυτό πρέπει να μάθετε να βάζετε όρια και να αναγνωρίζετε τις τοξικές καταστάσεις όπου είναι απολύτως απαραίτητο.

Μπορεί να είναι δύσκολο να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και να πεις όχι όταν έχεις συνηθίσει να κάνεις αυτό που θέλουν οι άλλοι. Αλλά είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της ειρήνης σας. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε έξυπνοι τρόποι για να πεις «όχι» σε κάποιον και να μην σε ενοχλήσει ξανά για το ίδιο θέμα.

4. Να είστε κοινωνικά επιλεκτικοί

Το να είσαι κοινωνικά επιλεκτικός δεν σημαίνει να ζεις.. στην ερημιά. Έχει να κάνει με το να προσέχεις με ποιους περιβάλλεις τον εαυτό σου.

Είναι εύκολο να βρεθείς σε λάθος παρέα. Μερικοί από τους «φίλους» σας μπορεί να επιδιώξουν να σας εκμεταλλευτούν. Άλλοι μπορεί απλώς να μην είναι οι κατάλληλοι για εσάς.

Το πρόβλημα είναι ότι το να κάνεις παρέα με λάθος άτομα δεν πρόκειται να φέρει καμία ποιότητα στη ζωή σου. Καταναλώνει μόνο την ενέργειά σας και σπαταλάει τον χρόνο σας. Και πολλές φορές, καταστρέφει και την εσωτερική σας γαλήνη. Μερικοί άνθρωποι είναι υπερβολικά αρνητικοί και επικριτικοί ή απλά αγαπούν το δράμα και το κουτσομπολιό.

5. Μην μοιράζεστε υπερβολικά πολλές πληροφορίες

Είναι αλήθεια ότι οι άλλοι άνθρωποι συχνά καταστρέφουν την ηρεμία μας. Συνήθως συμβαίνει όταν αφήνουμε τους λάθος τύπους να μπουν στη ζωή μας. Γι’ αυτό η καλύτερη στρατηγική είναι να ζυγίζετε προσεκτικά τα λόγια σας και να προσέχετε τα πράγματα που μοιράζεστε με άλλους.

Όταν μοιράζεσαι πολύ προσωπικές πληροφορίες με κάποιον που δεν πρέπει να εμπιστευτείς, αυτό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Αυτό το άτομο μπορεί να αρχίσει να μιλάει πίσω από την πλάτη σας ή να ανακατεύεται στη ζωή σας. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την τοξική συμπεριφορά και τις ανεπιθύμητες συμβουλές του. Μπορεί επίσης να φτάσετε να αισθάνεστε άσχημα με τον εαυτό σας επειδή ανοιχτήκατε στο λάθος άτομο. Όλα αυτά σου αφαιρούν την ηρεμία από το μυαλό σας.

6. Περάστε χρόνο μόνοι σας και «συνδεθείτε» με τον εαυτό σας

Είτε είστε εσωστρεφής είτε εξωστρεφής, το να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι είναι ζωτικής σημασίας για να βρείτε την εσωτερική γαλήνη. Όχι μόνο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χαλαρώσετε και να βάλετε τις σκέψεις σας σε τάξη, αλλά σας βοηθά επίσης να συνδεθείτε με τον εαυτό σας.

Υπάρχει τόσος πολύς θόρυβος και απόσπαση της προσοχής στον σύγχρονο κόσμο που μπορεί να είναι δύσκολο να ακούσετε την εσωτερική σας φωνή. Οι πραγματικές σας ανάγκες και επιθυμίες συχνά χάνονται μέσα στις προσδοκίες των άλλων ανθρώπων και της κοινωνίας. Αυτή η συνήθεια θα σε βοηθήσει να «καθαρίσεις» το μυαλό σου αλλά και να βρεις νέες ιδέες. Θυμήσου και το άρθρο: Ο Bill Gates περνά μια εβδομάδα, μόνος μέσα σε μια καλύβα. Και είναι μια σπουδαία τακτική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − twelve =