αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι σκληρές αλήθειες για την ζωή που μπορούν να σε κάνουν σοφότερο (αν τις αποδεχτείς)

Έξι σκληρές αλήθειες για την ζωή που μπορούν να σε κάνουν σοφότερο (αν τις αποδεχτείς)

Η ζωή μπορεί να είναι απρόβλεπτη και περίπλοκη, σωστά; Και μερικές φορές, το κλειδί δεν είναι να βρίσκουμε εύκολες απαντήσεις – είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Εκεί έρχονται στην επιφάνεια μερικές αλήθειες που μας αναγκάζουν να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια, ακόμα και όταν είναι άβολη.

Αλλά εδώ είναι το κλειδί: Μόλις κατανοήσουμε αυτές τις αλήθειες και τις αποδεχτούμε πραγματικά, η διαχείριση της ζωής γίνεται πιο εύκολη και γινόμαστε σοφότεροι.

Θέλετε λοιπόν να κατανοήσετε το χάος και να είστε το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο; Εδώ είναι 6 σκληρές αλήθειες της ζωής που θα σας βοηθήσουν να κάνετε ακριβώς αυτό.

1. Δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα

Δεν μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα γύρω σας. Θα ήθελες το αφεντικό σου να ήταν πιο καλό; Δεν μπορείς να το ελέγξεις. Θα ήθελες να είχε ήλιο την ημέρα του γάμου σου; Συγγνώμη, δεν μπορείς να ελέγξεις τον καιρό.

Μόλις σταματήσετε να προσπαθείτε να μετακινήσετε όλα τα κομμάτια.. σαν κάποιο είδος σκακιού σε φυσικό μέγεθος, θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

Γιατί; Επειδή θα εστιάσετε στα πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε: Οπως το πώς αντιδράτε ή ποια βήματα θα κάνετε στη συνέχεια.

2. Τα λάθη είναι οι καλύτεροι δάσκαλοί σου

Μπορεί να μην τα πήγες καλά στην συνέντευξη για δουλειά που είχε τόση σημασία για εσένα. ‘Η μπορεί να τα έκανες θάλασσα σε εκείνη την σημαντική παρουσίαση. Είναι στιγμές που μάλλον δεν θα ξεχάσεις.

Αλλά εδώ είναι το κλειδί: Μέσα από τα λάθη και τις αποτυχίες μπορούν να προκύψουν χρήσιμα μαθήματα.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα μπλέξετε, μην καταρρεύσετε. Προχωρήστε. Σταματήστε, σκεφτείτε και αναρωτηθείτε, “Τι μπορώ να μάθω εδώ;” Στη συνέχεια, σηκωθείτε, μαζέψτε τα μανίκια σας και συνεχίστε. Θα είστε καλύτεροι την επόμενη φορά.

3. Δεν θα αρέσεις σε όλους. Και αυτό είναι εντάξει

Ανεξάρτητα από το πόσο φοβεροί είστε, πόσο ευγενικοί είστε ή πόσες πίτες ψήνετε για τη γειτονιά, μερικοί άνθρωποι απλά δεν θα σας συμπαθούν.

Και είναι επίσης ΟΚ.

Το να προσπαθείς να κερδίσεις τους πάντες είναι κουραστικό και, ειλικρινά, αρκετά εξωπραγματικό. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να σου αρέσει ο εαυτός σου. Εάν κυκλοφορείτε αλλάζοντας συνεχώς τα… χρώματά σας σαν χαμαιλέοντας για να ταιριάζετε με το πλήθος, θα χάσετε την επαφή με αυτό που πραγματικά είστε.

Μην χάνετε λοιπόν τον χρόνο σας ή μην χάνετε τον ύπνο σας για άτομα που δεν σας καταλαβαίνουν. Εστιάστε σε αυτούς που το κάνουν, γιατί είναι αυτοί που πραγματικά έχουν σημασία.

4. Η ζωή δεν είναι κούρσα, οπότε σταματήστε να συγκρίνεστε με άλλους

Στην εποχή των social media είναι εύκολο να πέσουμε την παγίδα και να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους. Με ένα scroll τους βλέπεις να αποκτούν ονειρεμένες δουλειές, αρραβωνιάζονται, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα μυστικό: Η ζωή δεν είναι αγώνας δρόμου. Ο κάθε ένας είναι στο δικό του μονοπάτι. Αυτό που έχει σημασία είναι να είσαι καλύτερος από αυτό που ήσουν χτες.

5. Ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο περιουσιακό σας στοιχείο

Συχνά κυνηγάμε χρήματα, κύρος ή το επόμενο ”γυαλιστερό πράγμα”, νομίζοντας ότι αυτό χρειαζόμαστε. Αλλά ο χρόνος είναι ο πραγματικός χρυσός.

Μπορείτε πάντα να κερδίσετε περισσότερα χρήματα, αλλά δεν μπορείτε να αγοράσετε περισσότερο χρόνο. Μόλις φύγει μια στιγμή, έχει φύγει οριστικά. Δεν μπορείτε να γυρίσετε το ρολόι πίσω και να το ζήσετε ξανά, όσο κι αν το επιθυμείτε.

Ξοδέψτε λοιπόν τον χρόνο σας με σύνεση. Να είστε παρόντες με τους ανθρώπους που αγαπάτε, να επενδύσετε σε εμπειρίες που εμπλουτίζουν τη ζωή σας και να μην χάνετε χρόνο σε πράγματα —ή σε ανθρώπους— που καταναλώνουν την ενέργειά σας.

Θυμήσου και το άρθρο: «Μπορώ να αγοράσω τα πάντα, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο»: Ο Warren Buffett λέει κάτι που αξίζει να ακούσεις.

6. Ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις

Να κάτι που πρέπει να σκεφτείς: Η ζωή είναι γεμάτη δεύτερες ευκαιρίες, τρίτες, ακόμη και τέταρτες, αν το θέλεις.

Ίσως είστε στα 40s σας και σκέφτεστε να επιστρέψετε στο πανεπιστήμιο ή ίσως σκέφτεστε μια αλλαγή καριέρας μετά από μια δεκαετία στον ίδιο τομέα. Μπορεί ακόμη και να είναι κάτι απλό, όπως να αποκτήσετε ένα νέο χόμπι ή να κάνετε έναν νέο φίλο.

Δεν είσαι δέντρο. δεν είσαι φυτεμένος σε ένα μέρος για πάντα. Αν δεν σας αρέσει το μέρος που βρίσκεστε, έχετε τη δύναμη να κινηθείτε, να αλλάξετε ή να ξεκινήσετε από την αρχή. Συνεχίστε λοιπόν, ξαναγράψτε την ιστορία σας. Εξάλλου… εσύ κρατάς το στυλό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 3 =