αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που θα σου συμβούν αν σταματήσεις να αναζητάς την αποδοχή από τους άλλους

Έξι πράγματα που θα σου συμβούν αν σταματήσεις να αναζητάς την αποδοχή από τους άλλους

Όταν ζητάτε έγκριση από άλλους, προσθέτετε ένα περιττό βήμα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Δίνετε τον έλεγχο της ζωής σας σε ανθρώπους που πραγματικά δεν μπορούν να σχολιάσουν τη ζωή σας επειδή δεν την έχουν ζήσει. Ουσιαστικά παραχωρείς τη δύναμή σου σε άλλο άτομο.

Μήπως να σταματήσεις; Εδώ είναι 6 πράγματα που θα σου συμβούν αν σταματήσεις να αναζητάς την αποδοχή από τους άλλους.

Μεγαλύτερος έλεγχος της ζωής σου

Την επόμενη φορά που θα έχετε την επιθυμία να πάρετε την… άδεια από κάποιον για να ακολουθήσετε ένα πλάνο σας, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι είστε αυτός που έχει τον έλεγχο. Μπορείτε να αναζητήσετε όλη την καθοδήγηση που χρειάζεστε «από μέσα» ακούγοντας την καρδιά σας και ακολουθώντας το πάθος σας. Οι άλλοι δεν έχουν όλες τις απαντήσεις. Εχετε όλη τη δύναμη που χρειάζεστε για να αναλάβετε το τιμόνι της ζωής σας. Ξέρετε πού να στρίψετε και ποιους δρόμους να ακολουθήσετε. Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας.

Δεν θα χάνεις χρόνο

Σκεφτείτε πόσα άλλα πράγματα θα μπορούσατε να κάνετε εκτός από το να μαλώνετε με τους ανθρώπους για τα σχέδιά σας και να προσπαθείτε να τους κάνετε να δουν μέσα από τα μάτια σας. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην σας καταλάβουν ποτέ, ούτε θα προσπαθήσουν να δουν τα πράγματα με τον δικό σας τρόπο. Το να ζητάς έγκριση από άλλους προσθέτει ένα περιττό βήμα στη λήψη μιας απόφασης.

Αντί να βασίζεστε σε άλλους για να σας στηρίξουν, υποστηρίξτε τον εαυτό σας. Αν έχετε διακαή επιθυμία να ταξιδέψετε στον κόσμο, πηγαίνετε. Μπορείτε να πείτε σε άλλους τα σχέδιά σας, αλλά αφήστε το έτσι. Δεν χρειάζεστε την έγκρισή τους εάν υποστηρίζετε ήδη την απόφασή σας. Ο χρόνος είναι πολύτιμος, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τον για να κάνετε την καρδιά σας χαρούμενη αντί να πείθετε τους άλλους να συμφωνούν με κάθε απόφαση που παίρνετε.

Μεγαλύτερη ελευθερία

Φανταστείτε πώς θα ήταν να λαμβάνετε μόνοι σας κάθε μεγάλη απόφαση για τη ζωή σας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, έχετε τη δύναμη να πραγματοποιήσετε το πλάνο σας χωρίς την άδεια των άλλων.

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε την τάση να λάβετε συμβουλές από την οικογένεια ή τους φίλους σας για την επόμενη μεγάλη σας κίνηση, προσπαθήστε πρώτα να εφαρμόσετε το σχέδιό σας. Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να ενημερώνετε τους πάντες όταν παίρνετε αποφάσεις. Μπορείτε να γλιτώσετε από πολλούς πονοκεφάλους και να αποκτήσετε ελευθερία όταν ξεκινήσετε την αλλαγή μόνοι σας. Είστε ο δημιουργός της ζωής σας – μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό. Έχετε τη δύναμη να μεταμορφώσετε τη ζωή σας μόνοι σας.

Δεν μπορείτε να ευχαριστήσετε τους πάντες

Δεν θα συμφωνούν όλοι μαζί σου. Ίσως κανείς δεν θα συμφωνήσει με το σχέδιό σας εκτός από εσάς, και αυτό είναι εντάξει. Το να είσαι ευχάριστος στους ανθρώπους συνήθως κάνει όλους τους άλλους χαρούμενους εκτός από εσένα. Αλλά είσαι το πιο ουσιαστικό μέρος της εξίσωσης.

Όλα πηγάζουν από εσάς – η ποιότητα των σχέσεών σας, οι σκέψεις σας για τη ζωή, ποια καριέρα επιλέγετε κ.λπ. Εάν παίρνετε σημαντικές αποφάσεις ζωής έχοντας στο μυαλό σας όλους τους άλλους εκτός από εσάς, δεν θα βρείτε ποτέ την αληθινή ευτυχία.

Για παράδειγμα, αν αναλάβατε μια υψηλά αμειβόμενη δουλειά ως Διευθυντής Μάρκετινγκ σε μια τεράστια εταιρεία μόνο και μόνο επειδή σας ήθελαν οι γονείς σας, αλλά το μισούσατε απολύτως, σε τι ωφελεί αυτό για εσάς; Εάν δεν μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι στο τέλος της ημέρας και να πείτε ότι είστε χαρούμενοι, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία.

Θα γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου

Δεν υπάρχει σχέση πιο σημαντική από τη σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Αν κοιτάξετε τον εσωτερικό σας εαυτό για καθοδήγηση και σοφία, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα ποιοι είστε και τι θέλετε από τη ζωή. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να… συντονιστείτε. Αποκλείστε λοιπόν τις φωνές όλων των άλλων που προσπαθούν να ελέγξουν τη ζωή σας και ακούστε τον εσωτερικό σας οδηγό. Καταργώντας τη συνήθεια της αναζήτησης έγκρισης από έξω, μπορείτε να εστιάσετε στο να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και να μάθετε να κατευθύνετε την πορεία σας αντί να αναθέτετε αυτή την ευθύνη στους άλλους.

Δεν θα σπαταλάς πολύτιμη ενέργεια

Η αναζήτηση αποδοχής όχι μόνο σπαταλά χρόνο, αλλά και ενέργεια. Η ενέργεια συνθέτει τα πάντα σε αυτό το απέραντο Σύμπαν, συμπεριλαμβανομένου και εσάς. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενέργεια πιο αποτελεσματικά, κόψτε τις περιττές ενέργειες. Εάν θέλετε να κρατήσετε την φλόγα ζωντανή και να μεταμορφώσετε πραγματικά τη ζωή σας, πρέπει να απορρίψετε την ανάγκη να κερδίσετε εξωτερική έγκριση για τις αποφάσεις σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 3 =