αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈνας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος εξηγεί: Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι… δεν επιμένουν πάντα στην ιδέα τους

Ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος εξηγεί: Οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι… δεν επιμένουν πάντα στην ιδέα τους

Ο Ματ Χίγκινς από το να ζει στην «άθλια φτώχεια» έφτασε να μιλά σε αίθουσες συνεδριάσεων, λέει. Η εμπειρία δίδαξε στον αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό.

Οι άνθρωποι που προχωρούν αισθάνονται άνετα με την έννοια της αλλαγής, είπε ο Χίγκινς στο CNBC. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η «τυφλή επιμονή» δεν έχει σημασία, πρόσθεσε.

«Προσπαθήστε πιο σκληρά» δεν σημαίνει προσπαθήστε στο ίδιο πράγμα, δήλωσε ο Χίγκινς, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της ιδιωτικής εταιρείας επενδύσεων RSE Ventures. «Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στη ζωή, αν συγκρίνεις το PowerPoint τους για το αρχικό τους business model, δεν μοιάζει σε τίποτα με αυτό που υπάρχει πέντε χρόνια αργότερα».

Αυτή η αυτογνωσία μπορεί να σας ενημερώσει πότε να παραμείνετε πιστοί στις ιδέες σας και πότε να αλλάξετε πορεία, είπε ο Χίγκινς. Συχνά χρειάζεται χρόνος για να αποδεχτούν οι άνθρωποι ριζοσπαστικές ιδέες, ειδικά όταν δημιουργείτε κάτι νέο, εξήγησε.

Πώς να χτίσετε την αυτογνωσία

Στελέχη τεχνολογίας και καθηγητές κορυφαίων πανεπιστημίων συχνά χαιρετίζουν τη σημασία της αυτογνωσίας. Είναι «το πιο υποτιμημένο» χαρακτηριστικό, είπε στο CNBC η νευροεπιστήμονας Juliette Han που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ.

Ομοίως, η πρώην αντιπρόεδρος της Google, Claire Hughes Johnson, είπε ότι ήταν η «μία δεξιότητα που έψαχνα στους υποψηφίους πριν από οτιδήποτε άλλο».

«Σίγουρα, η εμπειρία και οι δεξιότητές σας έχουν σημασία, αλλά μπορούν να μαθευτούν», σημείωσε η Hughes Johnson. «Και όταν κάποιος έχει υψηλή αυτογνωσία, έχει περισσότερο κίνητρο να μάθει επειδή είναι ειλικρινής σχετικά με αυτό που χρειάζεται να εργαστεί». Για να χτίσετε την αυτογνωσία, ξεκινήστε προσδιορίζοντας σε τι είστε καλός, σε τι είστε κακός και τι είναι σημαντικό για εσάς, λέει η ίδια.

Οι άνθρωποι που επαναλαμβάνουν τα λάθη τους συχνά δεν έχουν καλλιεργήσει ακόμη αρκετή αυτογνωσία, σημείωσε ο Χίγκινς

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − five =