αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆνοιξαν οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward». Θα μπουν 11 επιχειρήσεις

Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward». Θα μπουν 11 επιχειρήσεις

Το επιτυχημένο του πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας “ΟΠΑΠ Forward” συνεχίζει για τέταρτη χρονιά ο ΟΠΑΠ. Η εταιρεία πιστή στη στρατηγική της να δημιουργεί αξία για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, υποδέχεται έντεκα νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με στόχο να δημιουργήσει μια δυναμική ομάδα 60 εταιρειών που μέσα από την ανάπτυξη τους θα συμβάλουν και στην ενίσχυση της ελληνικής αγοράς.

Μέχρι σήμερα οι εταιρείες που εντάχθηκαν στους τρεις πρώτους κύκλους του προγράμματος, έχουν δημιουργήσει 1.301 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών που έχουν αναπτυχθεί υποστηρίζουν 8.532 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης. Παράλληλα, ο συνολικός τζίρος τους έχει αυξηθεί κατά 113 εκατομμύρια ευρώ (+22%) σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία των ίδιων των επιχειρήσεων.

Από τον Απρίλιο του 2017, όταν ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος, έχουν πραγματοποιηθεί 580 συναντήσεις μεταξύ των εταιρειών και του δικτύου των συμβούλων του προγράμματος, 194 συμβουλευτικές συνεδρίες με το δίκτυο υψηλόβαθμων στελεχών που συμμετέχουν συμβουλευτικά στο πρόγραμμα, 50 επαφές με μεγάλες εταιρείες και 42 εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Οι νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν εφέτος στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την επιχείρηση τους, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να λάβουν μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα τους παρέχει:

• Ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς
• Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία
• Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα
• Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές
• Δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες

Υποβολή αιτήσεων και διαδικασία επιλογής

Το πρόγραμμα “ΟΠΑΠ Forward” υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece και απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε εκείνους τους τομείς, όπου η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καθώς και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στον τέταρτο κύκλο του προγράμματος θα επιλεγούν βάσει μιας σειράς ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων που αφορούν τόσο στην επιχείρηση, όσο και στον ίδιο τον επιχειρηματία. Μετά την αρχική αξιολόγηση, οι επιχειρήσεις που πληρούν τα ποσοτικά κριτήρια θα συμμετάσχουν στη φάση της συνέντευξης, κατά την οποία θα αξιολογηθούν σε θέματα όπως επιχειρηματική στρατηγική, καινοτομία, δυνατότητα μελλοντικής ανάπτυξης και επιχειρηματικό μοντέλο. Αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, θα διαμορφωθεί η λίστα των επικρατέστερων επιχειρήσεων, από την οποία θα γίνει η τελική επιλογή εκείνων που θα συμμετάσχουν στο “ΟΠΑΠ Forward”.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 26 Μαρτίου 2020 (ώρα λήξης 12:00 το βράδυ). Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr όπου είναι διαθέσιμες, επίσης, όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα “ΟΠΑΠ Forward”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =