αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΆλλαξαν «χέρια» τα ακίνητα της οινοποιίας Μπουτάρη

Άλλαξαν «χέρια» τα ακίνητα της οινοποιίας Μπουτάρη

Ετήσια έσοδα από μισθώματα, τα οποία θα ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ, αναμένεται να εξασφαλίσει η Premia Properties ΑΕΕΑΠ από την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της ακίνητης περιουσίας της οινοποιίας Μπουτάρη.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινη, η εισηγμένη θα δαπανήσει 12,3 εκατ. ευρώ για την απόκτηση κτιρίων συνολικής επιφάνειας 28.800 τ.μ. και οικοπέδων έκτασης 740 στρεμμάτων, εκ των οποίων πέντε αμπελώνες 633 στρεμμάτων σε Νάουσα, Γουμένισσα, Μαντίνεια, Νεμέα, Σαντορίνη και Κρήτη. Η χρηματοδότηση της συναλλαγής θα γίνει με τα έσοδα από το ομόλογο, ύψους 100 εκατ. ευρώ, που εξέδωσε στις αρχές του έτους η Premia Properties.

Παράλληλα, η Premia προσδοκά και σε σημαντικές μελλοντικές υπεραξίες από την ανάπτυξη και αναβάθμιση μέρους των ακινήτων αυτών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Σαντορίνης, αλλά και της Κρήτης (Κνωσός), όπου έχουν ήδη γίνει μελέτες για την περαιτέρω επέκτασή τους, ώστε να επιτρέψουν στην εταιρεία την ανάπτυξη δραστηριοτήτων οινοτουρισμού. «Στην Κρήτη ήδη λειτουργούν τρεις σουίτες εντός των αμπελώνων. Στόχος μας είναι να αυξηθεί ο αριθμός στο άμεσο μέλλον, χωρίς όμως να υπάρξει επιβάρυνση του αμπελώνα. Για τον λόγο αυτό μελετούμε εναλλακτικές επιλογές, όπως π.χ. η αξιοποίηση γειτονικών, ή παραπλήσιων εκτάσεων, που έχουμε στην κατοχή μας», αναφέρει στην «Κ» ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκάζος, διευθύνων σύμβουλος της Premia Properties. Σημαντικές προοπτικές μελλοντικής αξιοποίησης συγκεντρώνει και το ακίνητο της «Μπουτάρης» στο Πικέρμι, όπου σήμερα λειτουργούν τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =