αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Όταν δεν παραιτήθηκε από μια απαίσια δουλειά»: 7 πράγματα για τα οποία θα μετανιώνεις μετά τα 35 σου

«Όταν δεν παραιτήθηκε από μια απαίσια δουλειά»: 7 πράγματα για τα οποία θα μετανιώνεις μετά τα 35 σου

Ένα άρθρο του Forbes το έθετε πολύ ωραία: Ο χρόνος είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτή τη ζωή. Όσο χρόνο ξοδεύεις, μετά δεν μπορείς να τον πάρεις πίσω. Ούτε μπορείς να… δανειστείς χρόνο. Πρέπει να τον χρησιμοποιείς με σύνεση και να απολαμβάνεις τη διαδρομή.

Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να γεννηθούν πλούσιοι. Κάποιοι φτωχοί. Κάποιοι σούπερ αθλητές. Κάποιοι με πολλά ταλέντα, άλλοι με λιγότερα. Όλοι όμως έχουν έναν κοινό παρονομαστή: διαθέτουν τα ίδια λεπτά κάθε ημέρα.

Πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατό, κάθε ημέρα που περνά. Έχει σημασία το πως ξοδεύεις τον χρόνο σου. Τι κάνεις μέσα σε αυτόν. Και είναι αλήθεια, ότι πολλές φορές μέσα στην καθημερινότητα δεν κάνουμε τις σωστές επιλογές. Και αφήνουμε τον χρόνο να περνά άσκοπα. Στην συνέχεια μετανιώνουμε για πολλά από τα πράγματα που (δεν) κάναμε.

Παρακάτω θα δεις μια λίστα με 8 πράγματα για τα οποία θα μετανιώνεις μετά τα 35 σου. Ναι είναι εκείνη η ηλικία που ξεκινά να σκέφτεσαι τι έχεις κάνει μέχρι τώρα στην ζωή σου, και πως θα πορευτείς στην συνέχεια.

1# Που δεν ταξίδεψες όσο περισσότερο γίνεται, όταν σού δόθηκε η ευκαιρία. Μεγαλώνοντας θα αντιληφθείς πως τα ταξίδια είναι πολύ πιο εύκολα όσο είσαι νέος και πολύ πιο οικονομικά, ειδικά αν αποκτήσεις οικογένεια και πρέπει να πληρώνεις για τρία ή και τέσσερα επιπλέον άτομα.

2# Όταν φοβόσουν να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανακαλύψεις πράγματα που πριν δεν ήξερες.

3# Δεν πήρες τα ρίσκα που ήθελες. Είναι πιο εύκολο να κάνεις τολμηρές επιλογές και πειραματισμούς όταν είσαι νεότερος. Μετά οι υποχρεώσεις αυξάνονται. Και πιθανόν θα γίνεις πιο συντριπτικός στις επιλογές σου.

4# Δεν παραιτήθηκες από μια απαίσια δουλειά. Έμεινες είτε για τα χρήματα, είτε γιατί απλά φοβόσουν το άγνωστο. Αλλά τις περισσότερες φορές, το να μένεις σε μια δουλειά με το ζόρι δεν σε εξελίσσει.

5# Το πόσο πολύ σε ένοιαζε η γνώμη των άλλων. Τελικά, αρκετοί από αυτούς δεν νοιάζονται για την ζωή σου. Θέλουν απλά να πουν την γνώμη τους.

6# Τις φορές που δεν ξεπέρασες όσο γρήγορα έπρεπε μια κακή στιγμή. Οι περισσότεροι πετυχημένοι άνθρωποι, έχουν περάσει μέσα αποτυχίες. Αλλά τις ξεπέρασαν και πήγαν παρακάτω. Φτάνοντας τελικά στην επιτυχία.

7# Για κάτι που ξεκίνησες αλλά δεν το τελείωσες. Πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους να ξεκινούν πράγματα και να τα αφήνουν… στην μέση. Κάπως έτσι, δεν μαθαίνουν ποτέ τι θα είχε συμβεί αν έφταναν ως το τέλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =