αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤρια tips που πρέπει να εφαρμόσεις σε μια job interview (και ένα λάθος που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις)

Τρια tips που πρέπει να εφαρμόσεις σε μια job interview (και ένα λάθος που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις)

Μετά από πολύ κόπο, το τηλέφωνο χτύπησε και σε κάλεσαν για μια job interview, για την θέση που τόσο ήθελες. Πιθανότατα έχουν κληθεί και άλλοι υποψήφιοι. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, και τα λάθη απαγορεύονται.

Ανεξάρτητα από το πόσο qualified είσαι για την θέση, αν πεις ή κάνεις το λάθος πράγμα σε μια συνέντευξη, αυτομάτως μπορεί να πεταχτείς εκτός «παιχνιδιού». Όπως εξηγεί η best seller συγγραφέας και δημοσιογράφος του CNBC, Suzy Welch, πρέπει να εφαρμόσεις 3 βασικά tips σε μια συνέντευξη. Να φορέσεις ρούχα που ταιριάζουν με τη θέση και το εταιρικό περιβάλλον. Να είσαι ευθύς και να εξηγήσεις γιατί θες τη δουλειά. Μετά το τέλος της συνέντευξης κάνε ένα follow up με το άτομο που μίλησες εκεί. Ένα email ή μια «σύνδεση» στο Linkedin μπορεί να βοηθήσει. Και να κάνεις μια ερώτηση σχετικά με το πως κυλά η διαδικασία πρόσληψης.

Πρέπει να αποφύγεις και ένα λάθος: Μην είσαι υπερβολικά «χαλαρός» και «άνετος». Μην ξεχνάς ότι δεν μιλάς με κάποιον φίλο σου. Αλλά με έναν HR Manager ή υποψήφιο εργοδότη. Πρόσεχε τι ρωτάς, τι λες και πως το λες.

3 things you should always do in a job interview

Regardless of how qualified you are for a job, saying or doing the wrong thing in an interview can easily hurt your chances.⁣⁠⁣⁠Bestselling management author and CNBC contributor Suzy Welch says that to test you, employers “will try to get beyond the standard Q&A by using all sorts of ‘techniques,’” in order to see if you’re the perfect candidate.⁣⁠⁣⁠Check out 3 things you should always fo in a job interview — and 1 mistake to avoid at all costs: https://cnb.cx/2mALTGG

Gepostet von CNBC Make It am Dienstag, 1. Oktober 2019

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 17 =