αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο Instagram μπλόκαρε την διαφημιστική εταιρία Hyp3r γιατί συνέλεγε, παρανόμως, δεδομένα για εκατομμύρια χρήστες

Το Instagram μπλόκαρε την διαφημιστική εταιρία Hyp3r γιατί συνέλεγε, παρανόμως, δεδομένα για εκατομμύρια χρήστες

Ένα νέο σκάνδαλο τύπου Cambridge Analytica προσπαθεί να αποτρέψει η Facebook, καθώς η εταιρεία μπλόκαρε τη διαφημιστική εταιρεία Hyp3r από την πλατφόρμα διαφημίσεων της υπηρεσίας Instagram. Η κίνηση αυτή έγινε μετά την αποκάλυψη του Business Insider πως η συγκεκριμένη εταιρεία παραβίαζε τους Όρους Χρήσης του Instagram συλλέγοντας τεράστιες ποσότητες δεδομένων από εκατομμύρια χρήστες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Techgear, το Business Insider ξεκαθαρίζει ότι η Hyp3r είχε καταφέρει να εκμεταλλευτεί ένα κενό ασφαλείας στο Instagram για να συλλέγει τις πληροφορίες τοποθεσίας εκατομμυρίων αναρτήσεων, ενώ παραβίαζε τους Όρους Χρήσης αποθηκεύοντας τα Stories, τα bios και τους followers από τους χρήστες με ανοικτό, δημόσιο προφίλ. Σημειώνει, επίσης, ότι δεν έβαλαν χέρι σε ιδιωτικά δεδομένα. Ο κανονισμός της Facebook απαγορεύει τη συλλογή δεδομένων των χρηστών, έστω και αυτών που είναι διαθέσιμα δημοσίως, χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρη συναίνεση τους.

Σύμφωνα με το Business Insider, η Hyp3r φέρθηκε υποκριτικά και παρότι επαίνεσε δημόσια τη Facebook για τις αλλαγές που έκανε μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, ταυτόχρονα ετοίμαζε ένα δικό της σύστημα για να παρακάμψει τους νέους περιορισμούς και να βάλει χέρι στα δεδομένα.

Από την πλευρά της, η Facebook προχώρησε σε διόρθωση του κενού ασφαλείας και γίνεται πιο αυστηρή στη διαδικασία για να δώσει πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας. Κρατάμε, ωστόσο, ότι η Hyp3r ήταν μέχρι πρότινος στον κλειστό κύκλο έμπιστων συνεργατών και φαίνεται ότι θα πρέπει να γίνονται πιο τακτικοί έλεγχοι για την αξιοπιστία αυτών των εταιρειών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 4 =