αρχικηVIRALΤο πιο βρώμικο αντικείμενο σε ένα σπίτι. Και χρειάζεται να το καθαρίζεις κάθε άνοιξη

Το πιο βρώμικο αντικείμενο σε ένα σπίτι. Και χρειάζεται να το καθαρίζεις κάθε άνοιξη

Πόσοι από εμάς καθαρίζουμε τα χαλιά μας πριν τα αποθηκεύσουμε; Ενα χαλί κρύβει πολλά μικρόβια και βακτήρια και όπως σημειώνουν οι ειδικοί πρέπει να καθαρίζεται πριν αποθηκευτεί.

Μερικοί νομίζουν πως το καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα και ένα καλό τίναγμα στο μπαλκόνι μπορεί να διατηρήσει καθαρά τα χαλιά μας, αλλά αυτό δεν είναι σχεδόν ποτέ αρκετό.

Ακόμη κι αν δεν περπατάτε συχνά με τα παπούτσια μέσα στο σαλόνι και τα δωμάτια, τα χαλιά είναι και πάλι εστία μικροβίων.

Γι’ αυτό και θα πρέπει κατά τους πρώτους μήνες της άνοιξης τα χαλιά, αφού τιναχθούν έντονα, να καθαριστούν σε βάθος με τα κατάλληλα καθαριστικά τα οποία να σέβονται τη σύνθεση των ινών των χαλιών μας.

Και κυρίως να στεγνώσουν σε βάθος για να αποτραπεί η δημιουργία μικροβίων κατά την αποθήκευσή τους. Πολλοί αποφασίζουν να καθαρίσουν τα χαλιά μόνοι τους λόγω κόστους, αλλά για να μην υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσετε ζημιά στην σύνθεση των χαλιών, καλό θα ήταν να τα δώσετε σε κάποιο ειδικό.

Συμβουλή: Αποθηκεύστε το χαλί σας οριζόντια και όχι κάθετα. Εάν δεν έχετε χώρο, μια σωστή θέση θα ήταν πίσω από τον καναπέ.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − five =