αρχικηVIRALΤο κάθε κομμάτι αυτής της πίτσας κοστίζει πάνω από 1.000 ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κάθε κομμάτι αυτής της πίτσας κοστίζει πάνω από 1.000 ευρώ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία πίτσα για λίγους. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για την πίτσα Louis XIII, που σερβίρει ο σεφ Renato Viola στο Σαλέρνο της Ιταλίας, και θεωρείται δικαιωματικά ως η ακριβότερη στον κόσμο. Η τιμή της; Περίπου στα 10.000 ευρώ.

Η πίτσα για την οποία μιλάμε έχει διάμετρο 20 εκατοστών, ωστόσο στο πάνω μέρος της υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη από εκλεκτό χαβιάρι, ένας ολόφρεσκος αστακός Νορβηγίας, καθώς επίσης και επτά διαφορετικά τυριά.

Όπως είναι λογικό μια τέτοια πίτσα δεν θα μπορούσε να σερβίρεται σε ένα κουτί από χαρτόνι. Για όποιον την παραγγείλει μέσω της ιστοσελίδας του Ιταλού σεφ, ο Renato Viola την ετοιμάζει και τη φέρνει σπίτι του, μαζί με άλλα δύο άτομα, τα οποία ετοιμάζουν ένα ολόκληρο experience για τον πελάτη.

Φέρνουν ειδικά πιάτα, στα οποία κόβεται το κάθε κομμάτι της πίτσας, καθώς επίσης και ποτά για να τη συνοδεύσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο σεφ φέρνει μαζί του ένα κονιάκ (Remy Martin Cognac Louis XIII), μία σαμπάνια (Champagne Krug Clos Du Mesnil 1995) και ένα μπράντι (Cardenal Mendoza Sanchez Charter Real Romate Finos), τα οποία τα θεωρεί εξαιρετικά σημαντικά για το pairing του φαγητού.

Αν υπολογίσουμε ότι η πίτσα κοστίζει κοντά στα 10.000 ευρώ και την κόψουν στα οκτώ κομμάτια όπως γίνεται συνήθως, τότε μιλάμε για μια τιμή ανά κομμάτι που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =