αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα iPhone 12 μπορούν να προκαλέσουν παρεμβολές σε βηματοδότες και απινιδωτές

Τα iPhone 12 μπορούν να προκαλέσουν παρεμβολές σε βηματοδότες και απινιδωτές

Η Apple προέβη σε προειδοποίηση προς εκατομμύρια ιδιοκτήτες iPhone 12 ότι τα προϊόντα της σειράς έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Apple ενημέρωσε “αθόρυβα” ένα έγγραφο υποστήριξης για τη σειρά iPhone 12, δηλώνοντας ότι οι συσκευές και οι ασύρματοι φορτιστές MagSafe μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές σε ιατρικές συσκευές όπως βηματοδότες και απινιδωτές, κάτι που πρώτη εντόπισε η MacRumors. 

“Οι ιατρικές συσκευές όπως οι εμφυτευμένοι βηματοδότες και οι απινιδωτές ενδέχεται να περιέχουν αισθητήρες που ανταποκρίνονται σε μαγνήτες και ραδιόφωνα όταν βρίσκονται σε στενή επαφή. Για να αποφύγετε πιθανές αλληλεπιδράσεις με αυτές τις συσκευές, κρατήστε τα αξεσουάρ iPhone και MagSafe σε απόσταση ασφαλείας από τη συσκευή σας (σε απόσταση μεγαλύτερη από 6 ίντσες/15 εκ. ή σε απόσταση μεγαλύτερη από 12 ίντσες/30 εκ. εάν φορτίζονται ασύρματα). Αλλά συμβουλευτείτε τον γιατρό σας και τον κατασκευαστή της συσκευής σας για συγκεκριμένες οδηγίες”.

Η Apple αναφέρει επίσης συγκεκριμένα ότι ο επίσημος φορτιστής MagSafe και ο MagSafe Duo Charger είναι αξεσουάρ που μπορούν να προκαλέσουν παρεμβολές. Επομένως, πρέπει να αναμένετε ότι αυτό είναι αληθές και να ισχύει και για φορτιστές και αξεσουάρ τρίτων κατασκευαστών MagSafe. 

Η προειδοποίηση της Apple ακολουθεί μια έκθεση στο Heart Rhythm Journal νωρίτερα αυτό το μήνα, η οποία ισχυρίστηκε ότι τα μοντέλα iPhone 12 μπορούν “να αναστείλουν τη θεραπεία διάσωσης σε έναν ασθενή” λόγω μαγνητικών παρεμβολών σε εμφυτεύσιμα ιατρικά βοηθήματα. Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς μια δοκιμή που πραγματοποιήθηκε από τρεις γιατρούς του Μίσιγκαν, οι οποίοι κράτησαν ένα iPhone 12 κοντά στον εμφυτεύσιμο απινιδωτή καρδιο-μετατροπέα ενός ασθενούς, πράγμα που αμέσως τον έκανε να εισέλθει σε κατάσταση “αναστολής” κατά τη διάρκεια της δοκιμής. 

“Προβάλουμε ένα σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας σχετικά με το iPhone 12 νεότερης γενιάς που μπορεί ενδεχομένως να αναστείλει τη θεραπεία διάσωσης σε έναν ασθενή, ιδίως όταν μεταφέρει το τηλέφωνο σε επάνω τσέπες”, εξηγεί η έκθεση. “Οι κατασκευαστές ιατρικών συσκευών και οι γιατροί πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση για να ενημερώσουν τους ασθενείς για αυτήν τη σημαντική αλληλεπίδραση του iPhone 12 και άλλων έξυπνων φορητών συσκευών με τις εμφυτεύσιμες καρδιακές ηλεκτρονικές συσκευές τους”.

Θέλοντας να υπερασπιστεί τα προϊόντα της, η Apple δηλώνει ότι “αν και όλα τα μοντέλα iPhone 12 περιέχουν περισσότερους μαγνήτες από τα προηγούμενα μοντέλα iPhone, δεν αναμένεται να ενέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μαγνητικών παρεμβολών σε ιατρικές συσκευές από τα προηγούμενα μοντέλα iPhone”, αλλά προσθέτει την προειδοποίηση “εάν υποψιάζεστε ότι το iPhone ή οποιαδήποτε αξεσουάρ MagSafe παρεμβάλλεται στην εύρυθμη λειτουργία της ιατρικής σας συσκευής, σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα αξεσουάρ iPhone ή MagSafe”.

Μεμονωμένα, το MagSafe είναι ίσως η πιο καινοτόμος προσθήκη στη σειρά iPhone για αρκετές γενιές, αλλά οι ανησυχίες γύρω από αυτό αυξάνονται. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο η Apple δημοσίευσε ένα άλλο έγγραφο υποστήριξης που παραδέχτηκε ότι οι μαγνήτες MagSafe μπορούν να καταστρέψουν τις μαγνητικές ταινίες και τα τσιπ RFID σε πιστωτικές κάρτες, σήματα ασφαλείας, διαβατήρια και βασικά fobs. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ζημιά σε θήκες iPhone. 

Πηγή: Forbes

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 18 =