αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 skills που έχουν οι κορυφαίοι startup ιδρυτές

Τα 3 skills που έχουν οι κορυφαίοι startup ιδρυτές

Τελικά ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν τον τέλειο ιδρυτή startup; Ενώ αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση, μια γυναίκα προσπαθεί να κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και βάσει «βιογραφικού» ίσως μπορεί να το κάνει. Πρόκειται για την επενδύτρια, Jenny Lee. Η οποία εργάζεται στην GGV Capital με έδρα τη Silicon Valley. Η επενδυτική εταιρία συγκαταλέγεται μάλιστα μέσα στους κορυφαίους tech investors παγκοσμίως, σύμφωνα με το Forbes.

Όπως σημειώνει το CNBC, η Jenny Lee ήταν ένας από τους ανθρώπους που στήριξε εταιρίες όπως οι Alibaba, Xiaomi και Grab στα πρώτα τους βήματα. Με τις εταιρίες αυτές να «εκτοξεύονται» στην συνέχεια. Μέσα από όλη αυτή την διαδρομή και τις επαφές που είχε με γνωστούς businessmen, η Lee έχει καταλήξει σοτ συμπέρασμα ότι οι κορυφαίοι startup ιδρυτές έχουν 3 βασικά skills.

1# Όραμα. Πρώτα από όλα ένας καλός ιδρυτής πρέπει να έχει όραμα. Βέβαια όπως σημειώνει η Jenny Lee αυτό δεν αρκεί. Τα όνειρα για την αλλαγή του κόσμου… δεν αρκούν: οι ιδρυτές που αναζητούν χρηματικά κεφάλαια πρέπει να έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο για την επιχείρηση τους. Δηλαδή, το αρχικό όραμα πρέπει να «συνδεθεί» και με το business κομμάτι.

2# Υπομονή. Ένας ιδρυτής πρέπει επίσης να έχει υπομονή και να αντέχει στις αποτυχίες. «Η ικανότητα να συνεχίζεις όταν όλα είναι εναντίον σου… Νομίζω ότι είναι ζωτικής σημασίας», λέει η Lee. Και δεν είναι τυχαίο, ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου είχαν αποτυχίες στην διαδρομή τους, αλλά κατάφεραν να τις ξεπεράσουν και να φτάσουν στην κορυφή.

3# Προσαρμοστικότητα. Η προσαρμοστικότητα είναι το κλειδί για να επιβιώσουν οι ιδρυτές στο σημερινό ταχέως μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, σύμφωνα με την Lee. Οι επιχειρηματίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αλλαγές. Για να μπορέσουν να πάνε ένα βήμα παρακάτω, χρειάζεται να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και να φτιάχνουν ένα νέο πλάνο για την κάθε περίπτωση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =