αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα «μάζεψαν» τα Goody’s: Προσέλαβαν πάλι τους δύο ντελιβεράδες που είχαν απολύσει λόγω… απεργίας

Τα «μάζεψαν» τα Goody’s: Προσέλαβαν πάλι τους δύο ντελιβεράδες που είχαν απολύσει λόγω… απεργίας

Πριν λίγους μήνες τα Goody’s προχώρησαν στην απόλυση δύο ντελιβεράδων, επειδή συμμετείχαν σε απεργία που αφορούσε τον κλάδο τους- σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες. Όπως σημειώνει η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου, η εταιρία πήρε πλέον πίσω την απόφαση της και οι δύο εργαζόμενοι επέστρεψαν στα πόστα τους, με τους ίδιους όρους που εργάζονταν και πριν απολυθούν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Λίγες μέρες μετά τη μεγαλειώδη απεργία της 11ης Απριλίου 2019, όπου έφερε ως επακόλουθο και την ψήφιση του Ν. 4611(αρθ. 56,57 που αφορούν το επάγγελμα), οι 2 συνάδελφοι απεργοί Κώστας Ζ. και Αλέξανδρος Γ. απολύθηκαν εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης από την επιχείρηση Goody ‘s Burger House στα καταστήματα της Αγίας Παρασκευής και Λ. Αλεξάνδρας αντίστοιχα. Οι συνάδελφοι δεν το έβαλαν κάτω, όντας και μέλη του σωματείου ξεκίνησαν έναν ανυποχώρητο αγώνα για την επαναπρόσληψή τους. Όλο αυτό το διάστημα των σχεδών 2 μηνών που διήρκησε ο αγώνας, πέρα από το σωματείο, βρέθηκαν στο πλάι τους αρκετοί συνάδελφοι/ισσες και πλήθος αλληλέγγυου κόσμου.

Οι κινητοποιήσεις από το σωματείο ήταν εκτεταμένες και συνεχείς με μοιράσματα κειμένων για την υπόθεση, παρεμβάσεις σε καταστήματα Goody ‘s – Burger House σε όλη την Αττική και πολλή κουβέντα με συναδέλφους διανομείς. Ταυτόχρονα πολλές συλλογικότες και αλληλέγυοι/ες του ανατγωνιστικού κινήματος έκαναν γνωστό το ζήτημα, στήριξαν τους συναδέλφους πραγματοποιώντας παρεμβασεις σε αρκετά καταστήματα σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Η υπόθεση πέρα από τις αυτονόητες καταγγελίες που έγιναν στο ΣΕΠΕ, έφτασε μέχρι και το Υπουργείο Εργασίας ύστερα από αίτημα μας, όπου παρεβρέθηκε η εταιρεία, εκπρόσωποι του Υπουργείου και το σωματείο μας.

Τελικώς και ύστερα από αρκετές πιέσεις, η εταιρεία έκανε πίσω και επαναπροσέλαβε τους συναδέλφους με τους ίδιους όρους που εργάζονταν και πριν απολυθούν. Αν κάτι μας δείχνει όλη αυτή η ιστορία, είναι πως όλοι μαζί και όχι ο καθένας μόνος του μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Συλλογικά οργανωμένα και με συναδελφικό πνεύμα δεν έχουμε να φοβηθούμε κανένα εργοδότη, όσο μεγάλος και να είναι.

Όποιος δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει.

ΣΒΕΟΔ

Σεπτέμβριος 2019»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 10 =