αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να συνεχίσεις το networking μέσα στο καλοκαίρι | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τέσσερις τρόποι για να συνεχίσεις το networking μέσα στο καλοκαίρι | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Το καλοκαίρι είναι εδώ, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει, και οι περισσότεροι ήδη κινούνται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να… κατεβάσεις διακόπτες και να επανέλθεις τον Σεπτέμβριο. Αντίθετα με αυτό που πιστεύουν αρκετοί, το επαγγελματικό networking μπορεί να συνεχιστεί και το καλοκαίρι. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούνται και καλύτερες προϋποθέσεις,ακριβώς επειδή όλοι είναι πιο χαλαροί στο επαγγελματικό κομμάτι και έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για συζητήσεις, συναντήσεις και νέες επαφές.

Τώρα λοιπόν θα δούμε 4 απλούς τρόπους για να συνεχίσεις την δικτύωση σου τους καλοκαιρινούς μήνες και -που ξέρεις- ίσως κάποιες από τις επαφές/ συζητήσεις που θα κάνεις να σε φέρουν ένα βήμα πιο μπροστά το φθινόπωρο.

1 | Πήγαινε στο μπαρ. Έχεις συνηθίσει να κάνεις networking σε business μέρη; Οκ, τώρα άσε το για λίγο στην άκρη. Και πήγαινε σε ένα μπαρ ή cafe με το άτομο ή τα άτομα που σε ενδιαφέρουν. Ναι, καλά διάβασες. Πολύ γρήγορα θα διαπιστώσεις ότι σε ένα τέτοιο μέρος μπορείς να κάνεις πιο χαλαρές συζητήσεις και να δημιουργήσεις φιλικές σχέσεις. Δηλαδή αυτό ακριβώς που θες. Α και σίγουρα θα περάσεις καλύτερα, από το να βρίσκεσαι σε μια «ψυχρή» αίθουσα. Bonus: Εδώ υπάρχουν και οι ακόμα πιο τολμηροί, που λένε ότι μπορείς να γνωρίσεις κάποιον/α στο μπαρ. Κατευθείαν. Ειδικά αν γνωρίζεις τα στέκια στα οποία συχνάζουν άνθρωποι από το επαγγελματικό πεδίο που σε ενδιαφέρει. Όλο αυτό μπορεί να γίνει ακόμα πιο εύκολο, αν επιλέξεις να πας σε ένα cafe με το laptop σου για να δουλέψεις παράλληλα.

2 | Πήγαινε μόνος. Είναι πολύ πιθανό να πηγαίνεις σε όλες τις μαζώξεις και τις επαγγελματικές εκδηλώσεις, μαζί με φίλους/ συνεργάτες. Σε βοηθά να καταπολεμάς την αμηχανία και να έχεις κάποιον να μιλάς. Αλλά εδώ είναι το Point: Παράλληλα σε περιορίζει. Γιατί να μιλήσεις σε όλη τη διάρκεια μιας συνάντησης με κάποιον που ήδη γνωρίζεις; Πήγαινε καλύτερα μόνος. Και προσπάθησε να μιλήσεις με άτομα που δεν γνωρίζεις. Έτσι θα αποκτήσεις νέες επαφές.

3 | Δώσε έμφαση στο Linkedin. Μια κατηγορία από μόνο του. Όπως έχουμε ξανά πει, το Linkedin είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο. Και φυσικά πρέπει να το αξιοποιήσεις και μέσα στο καλοκαίρι. Δες σε ποιες επαφές σου αξίζει να στείλεις ένα μήνυμα. Επίσης φρόντισε να απαντάς στα μηνύματα που έρχονται στο inbox σου. Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνεις ίσως και κάποιες νέες επαφές.

4 | Facebook Ομάδες. Είναι κοινότητες που υπήρχαν και πριν το καλοκαίρι. Τώρα μπορείς να τις αξιοποιήσεις επίσης. Τσέκαρε τις Ομάδες που ταιριάζουν στο πεδίο και στα ενδιαφέροντα σου. Γίνε μέλος (αν δεν είσαι ήδη), έχε συμμετοχή στις συζητήσεις, κάνε τα δικά σου posts. Και σίγουρα θα γνωρίσεις και ανθρώπους. Από το δωμάτιο σου ή κάνοντας chat από το κινητό σου ενώ είσαι σε κάποια παραλία. Στην συνέχεια μπορείς να συναντήσεις τα άτομα που θες και από κοντά. Μην ξεχνάς: Γίνε μέλος και στο It’s Possible Room, την Ομάδα μας στο FB που είναι πλήρως ενεργή και μέσα στο καλοκαίρι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 1 =