αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερις τρόποι για να εντοπίσεις τις ευκαιρίες γύρω σου

Τέσσερις τρόποι για να εντοπίσεις τις ευκαιρίες γύρω σου

Είναι αλήθεια ότι όλοι ψάχνουν την «καταπληκτική ευκαιρία». Έτσι ώστε να φτάσουν στην επαγγελματική ευκαιρία. Οι πραγματικά πετυχημένοι επιχειρηματίες όμως, γνωρίζουν ότι οι ευκαιρίες δεν έρχονται σε εσένα. Αλλά εσύ πρέπει να πας σε αυτές. Με απλά λόγια, αν δεν κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις, δεν πρόκειται να προκύψουν ποτέ ευκαιρίες.

Οι ευκαιρίες υπάρχουν παντού γύρω μας. Το θέμα είναι να καταφέρεις να τις εντοπίσεις.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Και παραθέτει τους 4 τρόπους για να εντοπίσεις τις business ευκαιρίες που είναι γύρω σου. Και να σταματήσεις… να περιμένεις να εμφανιστούν οι ευκαιρίες μόνες τους.

1# Συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η ‘προσπάθεια για να βρεθεί μια ευκαιρία’ είναι απλώς ένας γενικός όρος που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι. Πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Ποιες ευκαιρίες ψάχνεις και πως μπορείς να τις βρεις; Γράψε σε ένα χαρτί τι θες να πετύχεις. Αυτό θα σε βάλει στον σωστό δρόμο και θα σου ανοίξει περισσότερες πόρτες.

2# Networking. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές και εδώ στο It’s Possible για την σημασία του networking. Συνήθως οι «πόρτες ευκαιριών» δεν ανοίγουν μόνες τους. Είναι άνθρωποι πίσω από αυτές. Αφιέρωσε χρόνο για να πας σε networking events, και για να δικτυωθείς στο Linkedin. Με απλά λόγια, γνώρισε όσο περισσότερο κόσμο μπορείς στο πεδίο σου.

3# Βρες έναν μέντορα. Ένας μέντορας είναι κάποιος που έχει ήδη επιτύχει περισσότερα από εσένα. Πρέπει να παραδεχτείς ότι δεν τα ξέρεις όλα, και να ζητήσεις την βοήθεια κάποιου πιο έμπειρου. Σίγουρα έχει να σου δώσει κάποιες καλές συμβουλές. Και να σε βοηθήσει να δεις ευκαιρίες τις οποίες τώρα δεν βλέπεις.

4# Να είσαι αξιόπιστος. Και τι σχέση έχει η αξιοπιστία με την εύρεση ευκαιριών; Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Η αξιοπιστία είναι το ‘κλειδί’ που ανοίγει κάθε πόρτα. Είναι ένα από τα μεγάλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που πρέπει να υιοθετήσεις. Αν χαλάσεις την φήμη σου και δεν είσαι αξιόπιστος, κανείς δεν θα θέλει να συνεργαστεί μαζί σου. Και αυτό θα σου φράξει τον δρόμο προς την επιτυχία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − thirteen =