αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να «κάψεις τις γέφυρες» σου με ένα άτομο

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να «κάψεις τις γέφυρες» σου με ένα άτομο

Μερικές φορές πρέπει να αφήσετε το παρελθόν πίσω και να «κάψετε τις γέφυρες» σας. Μόνο τότε μπορείτε να κάνετε μια νέα αρχή και να αποκαταστήσετε την εσωτερική σας ηρεμία.

Δεν είναι όλες οι σχέσεις προορισμένες να διαρκέσουν για πάντα. Μερικές φορές, είναι καλύτερο να κάψετε τις γέφυρες σας. Ούτε οι οικογενειακές σου σχέσεις δεν είναι κάτι στο οποίο μπορείς πάντα να βασίζεσαι. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε να κρατήσετε μερικούς ανθρώπους κοντά σας, αυτό δεν είναι πάντα προς το συμφέρον σας.

Αλλά το να κάψετε τις γέφυρες σας δεν είναι πάντα εύκολο. Αν ήταν, κανείς δεν θα είχε τοξικούς ανθρώπους στη ζωή του.

Πως όμως μπορείς να ξέρεις ότι ήρθε η ώρα να κάνεις μια τέτοια… έξοδο; Το αμερικανικό power of positivity παραθέτει τα 4 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να «κάψεις τις γέφυρες» σου με ένα άτομο.

1. Νιώθετε συναισθηματικά κουρασμένοι

Είτε μια δουλειά, ένα άτομο, ένα χόμπι ή οποιοδήποτε άλλο είδος εμπειρίας, αυτό που ζείτε επηρεάζει πάντα τη συναισθηματική σας ευημερία. Ας πούμε ότι εργάζεστε σε μια δουλειά που υπόσχεται εξαιρετικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Δυστυχώς, αυτό συνήθως σημαίνει ότι μπορεί να λάβετε προαγωγή μόνο εάν δουλέψετε μέχρι… εξάντλησης για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Και αυτή η προαγωγή συνήθως σημαίνει να πάρεις μερικά ευρώ περισσότερα, συν την ευκαιρία να εργαστείς ακόμη περισσότερο. Σίγουρα, δεν είναι όλες οι δουλειές έτσι, αλλά αυτό είναι απλώς ένα παράδειγμα που δείχνει γιατί δεν αξίζει τον κόπο να καταβάλεις υπερβολική δουλειά με την ελπίδα ότι μπορεί να τύχεις κάποιας αναγνώρισης.

Κάποια πράγματα που θα κάνετε σε όλη σας τη ζωή θα σας εξαντλήσουν συναισθηματικά. Σίγουρα, η παραίτηση από αυτή τη δουλειά θα κάψει μερικές γέφυρες. Ένα προφανές είναι ότι πιθανότατα δεν θα μπορέσετε να εργαστείτε ξανά εκεί. Θα θυμώσετε μερικούς ανθρώπους με την έξοδο σας. Επιπλέον, το κυνήγι για μια νέα δουλειά δεν είναι ποτέ διασκεδαστικό. Αλλά μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε για να έχετε μια πιο ισορροπημένη ζωή.

Το να νιώθετε συναισθηματική εξάντληση είναι πάντα ένα σημάδι ότι πρέπει να τροποποιήσετε κάποια πράγματα στη ζωή σας.

2. Δεν θα κερδίσετε τίποτα αν μείνετε

Δεν μπορείς να κρίνεις τα πάντα στη ζωή σου τόσο ξεκάθαρα. Για παράδειγμα, ένα μέλος της οικογένειας μπορεί να μην σας φέρει κανένα υλικό όφελος, αλλά θα πρέπει να έχετε μια σχέση μαζί του. Δεν κρατάτε μέλη της οικογένειας στη ζωή σας λόγω του πόσο μπορούν να σας βοηθήσουν με την υλική έννοια. Τα κρατάς στη ζωή σου γιατί τα αγαπάς και αυτή η συναισθηματική σύνδεση είναι αρκετή.

Αλλά δεν πρέπει να διατηρούνται όλες οι σχέσεις μόνο λόγω αγάπης. Μερικοί άνθρωποι δεν προσθέτουν τίποτα στη ζωή σας. Το να κρατάτε κάποιον κοντά σας από αίσθημα ευθύνης είναι βέβαιο ότι θα έχει μπούμερανγκ. Απλώς θα σε κάνει να νιώσεις παγιδευμένος. Για παράδειγμα, μπορεί να είστε κοντά με κάποιον μόνο και μόνο επειδή φαίνεται ότι χρειάζεται έναν φίλο. Αλλά το να είσαι φίλος με τον… μοναχικό λύκο δεν θα σε ωφελήσει πάντα. Οκ, μπορεί να μην πληγωθείς από αυτό το άτομο. Αλλά μπορεί επίσης να κουβαλάς αυτή τη σχέση στην πλάτη σου. Ίσως οι δυο σας να μην ταιριάζετε. Και είναι πολύ καλό να κόψεις τους δεσμούς μαζί του αν δεν εμπλουτίζει τη ζωή σου με οποιονδήποτε τρόπο.

3. Μπορεί να σας βλάψει αν δεν κάψετε τις γέφυρες σας

Μερικές φορές, τα πράγματα μπορεί να γίνουν τόσο άσχημα που πρέπει να βγείτε σχετικά αβλαβής από μία κατάσταση. Μπορεί να μην κερδίσεις τίποτα από μια «μεγάλη έξοδο», αλλά είναι προτιμότερο από το να πληγωθείς ή να σε καταπατήσει κάποιος. Θα δυσκολευτείτε περισσότερο με αυτό όταν πρόκειται για οικογενειακές σχέσεις.

Αλλά είναι πολύ καλύτερο να απαλλαγείτε από τον οποιοδήποτε πόνο και να προστατεύσετε τη συναισθηματική και ψυχική σας ευεξία, παρά να συνεχίσετε να αποδέχεστε όλη αυτή την αρνητικότητα ή την κακοποίηση.

4. Θα βρεις νέες ευκαιρίες, αν αφήσεις τις παλιές

Οι άνθρωποι συχνά δεν εγκαταλείπουν ορισμένα περιβάλλοντα επειδή φοβούνται την αλλαγή. Στους ανθρώπους αρέσει να νιώθουν ασφάλεια και άνεση. Αυτό ισχύει για τα πάντα, από τις σχέσεις μέχρι τις δουλειές ή ακόμη και τα χόμπι. Για παράδειγμα, εάν έχετε μια σταθερή δουλειά γραφείου που πληρώνει καλά, πιθανότατα δεν θα θέλετε να φύγετε για να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση.

Η επιχείρηση είναι μια ευκαιρία να κερδίσετε περισσότερα χρήματα κάνοντας κάτι που αγαπάτε. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται ότι θα αποτύχουν και δεν θα μπορέσουν ποτέ να επιστρέψουν στην σταθερή δουλειά τους. Ή ίσως έχετε μια άνετη σχέση, αλλά δεν νιώθετε ακριβώς τη συγκίνηση και τη χαρά που θα έπρεπε. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι θα έμεναν σε μια τέτοια σχέση μόνο και μόνο επειδή είναι η πιο ασφαλής επιλογή που έχουν.

Πρέπει να θυμάστε ότι η ζωή δεν είναι αρκετά μεγάλη για να παίζετε… πάντα με ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν αξίζει πάντα να απορρίπτετε νέες ευκαιρίες μόνο και μόνο επειδή φοβάστε μήπως αποτύχετε και δεν μπορείτε να επιστρέψετε. Ακόμα κι αν αποτύχεις, θα πρέπει να πας μπροστά, όχι πίσω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 2 =