αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Σταμάτα να κάνεις παρέα με ‘τοξικούς’ ανθρώπους»: 6 πράγματα που πρέπει να πάψεις να κάνεις φτάνοντας στα 30 σου

«Σταμάτα να κάνεις παρέα με ‘τοξικούς’ ανθρώπους»: 6 πράγματα που πρέπει να πάψεις να κάνεις φτάνοντας στα 30 σου

Όσο είσαι στο σχολείο ή κάπου μετά το πανεπιστήμιο, βλέπεις την ζωή λίγο πιο χαλαρά. Θεωρείς ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος σου. Και είναι λογικό. Όταν είσαι 20 ή 25 χρονών, έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου για να κάνεις όλα όσα θες. Για να πετύχεις τους μεγάλους στόχους στην καριέρα ή την προσωπική ζωή σου.

Τα πράγματα γίνονται λίγο διαφορετικά μόλις περάσεις τα 30. Τότε καταλαβαίνεις για τα καλά, ότι δεν είσαι πλέον παιδί. Τα χρόνια περνάνε και εσύ πρέπει να «τρέξεις» λίγο πιο γρήγορα. Το «θα το κάνω αργότερα» σιγά-σιγά παύει να υπάρχει. Το αμερικανικό Goalcast έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι 6 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις φτάνοντας στα 30 σου. Έτσι ώστε να φτάσεις πιο κοντά στους στόχους σου.

1# Σταμάτα να σπαταλάς πολλά λεφτά για ποτά. Οι εποχές που το βασικό σου έξοδο ήταν τα ποτά το Σάββατο βράδυ, έχουν περάσει. Οκ, μπορείς ακόμα να βγεις για ένα ποτό με φίλους. Αλλά οι υπερβολές είναι καλό να αποφεύγονται. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.

2# Τέλος το «αργότερα» στην καριέρα σου. Μπορεί να το έλεγες στα 20 σου. Όμως τώρα δεν είναι και τόσο καλό, να λες ότι θα κάνεις κάτι «αργότερα» στην καριέρα σου. Τώρα πρέπει να κάνεις τα μεγάλα βήματα και τις τολμηρές κινήσεις.

3# Άσε το κινητό στην άκρη. Οκ, θα το χρησιμοποιείς- το ίδιο και τα social media. Μπορεί να σε βοηθούν στην δουλειά ή στο να παραμένεις συνδεδεμένος με ανθρώπους που θες. Αλλά αν σπαταλάς όλη την ημέρα πάνω από ένα smartphone ή στα social media, οι μεγάλοι στόχοι σου θα μείνουν πίσω.

4# Σταμάτα να ‘χτυπάς’ τον εαυτό σου για πράγματα του παρελθόντος. Ότι έκανες, έκανες. Μην σκέφτεσαι πράγματα που θα ήθελες να κάνεις διαφορετικά στο παρελθόν. Δες το μέλλον. Και το βασικότερο: Ξεκίνα να δρας τώρα.

5# Σταμάτα να κάνεις παρέα με τοξικούς ανθρώπους. Είναι παντού τριγύρω. Τους βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα της κρίσης. Κάνε παρέα με ανθρώπους που έχουν παρόμοιες φιλοδοξίες με εσένα, και με άτομα που έχουν ήδη φτάσει εκεί που θες να πας. Θα έχουν μια καλή συμβουλή να σου δώσουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + five =