αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε τι αριθμό πρέπει να πέσουν να κρούσματα, για να λήξει το lockdown στις 3 εβδομάδες

Σε τι αριθμό πρέπει να πέσουν να κρούσματα, για να λήξει το lockdown στις 3 εβδομάδες

Δεν αποκλείεται η παράταση του lockdown, όμως οι 3 βδομάδες είναι σίγουρες και χρειάζονται οπωσδήποτε, τόνισε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Χαράλαμπος Γώγος στον ΣΚΑΪ. «Βλέποντας και κάνοντας», είπε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι ο κορωνοϊός έγινε πιο μεταδοτικός.

Όπως ανέφερε ο κ. Γώγος, τα αποτελέσματα της διασποράς μπορεί να φανούν την επόμενη βδομάδα, καθώς η αύξηση κρουσμάτων έχει να κάνει με τον χρόνο επώασης. Μετά θα υπάρξει ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων. Για να τελειώσει το lockdown, τα κρούσματα θα πρέπει να πέσουν κάτω από 1.000. Επίσης, το Rt πρέπει να πέσει κάτω από το 1.

Από την πλευρά της, η Ματίνα Παγώνη σχολίασε στο Mega ότι «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Κάθε μέρα είχαμε τέτοια αύξηση των κρουσμάτων, που αν συνεχίζαμε έτσι, δεν θα μπορούσαμε να τη διαχειριστούμε. Γι’ αυτό ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα. Η πίεση του συστήματος υγείας ήταν τέτοια που όσο και να προσπαθούσαν οι γιατροί και οι νοσηλευτές, δεν θα τα βγάζαμε πέρα. Οι 187 διασωληνωμένοι σε λίγες ημέρες θα έφταναν μεγάλο αριθμό και δεν θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε», είπε η κα Παγώνη.

«Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο, δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την περιπέτεια. Προχωράμε εφαρμόζοντας τα μέτρα, ώστε σε 20 μέρες να σταματήσουμε την αύξηση των κρουσμάτων. Αν δεν εφαρμόσουμε τα μέτρα, φυσικά θα γίνουν περισσότερες οι μέρες. Δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα όλοι. Ξέρετε ότι αυτές τις μέρες “πληρώνουμε” τα πάρτι που έγιναν, τον συνωστισμό στις πλατείες και στα ΜΜΜ», συνέχισε η ίδια.

Σχολιάζοντας την τροπολογία που πέρασε χθες, Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας για την επείγουσα πρόσληψη 300 γιατρών για τις ΜΕΘ, η κα Παγώνη εξήγησε: «Για να πας σε ΜΕΘ, είτε ως νοσηλευτής είτε ως γιατρός, πρέπει να έχεις συγκεκριμένη εξειδίκευση. Έπρεπε να είχαν γίνει αυτά πιο μπροστά. Η ΕΙΝΑΠ είχε κάνει επανειλημμένως εισηγήσεις για αυτά τα θέματα. Πρέπει να ενισχυθεί τάχιστα το σύστημα υγείας με γιατρούς και νοσηλευτές για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε μέχρι να δούμε πότε ξεκινάει η μείωση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νοσηλευόμενων. Πάνω από 1.600 άτομα νοσηλεύονται σε κλινικές κορωνοϊού. Ένα ποσοστό αυτών θα διασωληνωθεί».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − four =