αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠόσο κοστίζει στην Apple η κατασκευή ενός iPhone 14 Pro Max

Πόσο κοστίζει στην Apple η κατασκευή ενός iPhone 14 Pro Max

Το Nikkei Asia αποκάλυψε και επίσημα τις τιμές παραγωγής των νέων iPhone τηλεφώνων και όπως φαίνεται, τα Pro Max μοντέλα στοιχίζουν στην Apple 20% περισσότερο, σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, η παραγωγή ενός iPhone 14 Pro Max κοστίζει στην εταιρία $501 για να το δημιουργήσει, μία τιμή που έχει ανέβει αρκετά σε σχέση με πέρυσι, αφού η τιμή ενός iPhone 13 Pro Max κυμαινόταν στα $461.

Σε αυτό, όπως φαίνεται, «φταίει» ο A16 Bionic, αφού από μόνος του στοιχίζει στην Apple $110. Όπως λέει το συγκεκριμένο site, τα Pro Max μοντέλα, από το 2018 έως και πέρυσι, στοίχιζαν στην Apple μεταξύ $400 έως και $450. Το A16 Bionic chip κοστίζει 2,4 φορές περισσότερο από τον προκάτοχό του τον A15, ο οποίος είναι επίσης διαθέσιμος στα iPhone 14 και iPhone 14 Plus.

Ένας άλλος λόγος για την αύξηση της τιμής της παραγωγής είναι οι νέοι αισθητήρες CMOS της Sony που είναι 30% μεγαλύτεροι σε μέγεθος, αλλά και 50% ακριβότεροι, φτάνοντας το αρχικό κόστος των 15 δολαρίων. Επίσης, όλα τα εξαρτήματα για τα iPhone 14 από εταιρίες με έδρα τις ΗΠΑ συμβιβάζουν σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού κόστους και αυξάνονται κατά 10%, σε σύγκριση με το 2021.

Η Apple δεν έχει αυξήσει τις τιμές για τα τελευταία τις μοντέλα στις ΗΠΑ και σε ορισμένες άλλες αγορές, αλλά το υψηλότερο κόστος παραγωγής σημαίνει ότι το περιθώριο κέρδους της εταιρίας πιθανότατα έχει μειωθεί.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =