αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως ο Richard Branson είχε αντιμετωπίσει την αποτυχία της πρώτης του επιχείρησης και έφτιαξε τελικά τη Virgin Records

Πως ο Richard Branson είχε αντιμετωπίσει την αποτυχία της πρώτης του επιχείρησης και έφτιαξε τελικά τη Virgin Records

Μπορεί σήμερα να είναι ένας από τους πιο πετυχημένους (και πιο πλούσιους) επιχειρηματίες στον κόσμο. Όμως το ξεκίνημα του, πριν πολλά χρόνια, δεν ήταν το ιδανικό. Ο λόγος για τον Richard Branson. Σε ηλικία μόλις 16 ετών άφησε το σχολείο, για να ξεκινήσει την πρώτη του επιχείρηση, το περιοδικό Student magazine. Ήθελε αυτό το έντυπο να γίνει η φωνή της νέας γενιάς, το 1967.

Όντως, το περιοδικό κατάφερε να φιλοξενήσει συνεντεύξεις μερικών μεγάλων ονομάτων της εποχής. Ωστόσο, δεν κατάφερε να βρει αρκετά χρήματα, όπως σημειώνει το αμερικανικό Entrepreneur.com. Έτσι η μειωμένη ταμειακή ροή, έγινε μεγάλο πρόβλημα για τον φιλόδοξο τότε εκδότη.

Αν ο Branson είχε επιμείνει στο αρχικό σχέδιο, πιθανότατα θα είχε βρεθεί «εκτός παιχνιδιού». Αντί για αυτό, επέλεξε να είναι πιο ευέλικτος, και να μπει σε ένα πεδίο στο οποίο αργότερα θα μεγαλουργούσε. Ξεκίνησε μια εταιρία η οποία έστελνε μουσικούς δίσκους μέσω ταχυδρομείου, προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις.

Το ξεκίνησε αρχικά έτσι ώστε να χρηματοδοτήσει το περιοδικό του. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το περιοδικό μπορεί να μην «εκτοξεύτηκε» ποτέ, ωστόσο ο ίδιος πήρε πολύτιμη εμπειρία από το πεδίο της μουσικής και στη συνέχεια ίδρυσε την Virgin Records. Μια εταιρία που σήμερα αξίζει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − two =