αρχικηVIRALΠως να υπολογίσεις ακριβώς την ποσότητα νερού πρέπει να πίνεις μέσα στην ημέρα

Πως να υπολογίσεις ακριβώς την ποσότητα νερού πρέπει να πίνεις μέσα στην ημέρα

Mαθαίνοντας να πίνεις όσο περισσότερο νερό γίνεται μέσα στη μέρα θα κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου. Απόκτησε μία υγιεινή, πολύτιμη συνήθεια και θα δεις τον οργανισμό σου να αναγεννάται. Το νερό αποτελεί το 60% του ανθρώπινου βάρους και το 75% της συνολικής μάζας των μυών. Από νερό αποτελείται το μεγαλύτερο ποσοστό σημαντικότατων οργάνων του ανθρώπινου σώματος. Το νερό είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία των κυττάρων σου, τα οποία περιβάλλονται και περιέχουν νερό. Όταν τους το στερείς, οι μεμβράνες τους επιβραδύνουν την παραγωγή ορμονών και την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου ενώ παράλληλα εμποδίζονται να αποβάλλουν ό,τι δεν χρειάζονται.

Το να υιοθετήσεις έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής συνολικά θα σε βοηθήσει να νιώθεις ευεξία, να έχεις αντοχή και να δεις τον οργανισμό σου να δυναμώνει. Η σημασία της εσωτερικής ενυδάτωσης είναι πρωταρχική αλλά και η άσκηση πρέπει να μπει στο πρόγραμμά σου. Περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο. Βρες το είδος άσκησης που σου ταιριάζει και σε εκφράζει και ξεκίνα. Φόρα τα αθλητικά σου παπούτσια, πάρε το παγούρι σου (μην ξεχνάς την ενυδάτωσή σου) και βγες από το σπίτι. Με το Fill&Go Active της Brita με το ανταλλακτικό φίλτρο είσαι πάντα σίγουρη πως το νερό που πίνεις έχει μειωμένο χλώριο, βαρέα μέταλλα και αιωρούμενα σωματίδια. Νερό με υπέροχη γεύση ακριβώς τη στιγμή που το έχεις ανάγκη. Χωρά στην τσάντα σου αλλά κρατιέται και πολύ εύκολα στο χέρι.

Πώς θα υπολογίσεις τη σωστή ποσότητα

Έχεις αναρωτηθεί πολλές φορές αν η ποσότητα του νερού που καταναλώνεις είναι επαρκής για τον οργανισμό σου. Η δίψα δεν είναι ένα κριτήριο που θα πρέπει να εξετάσεις. Το 1,5 λίτρο την ημέρα είναι ένα νούμερο συγκεχυμένο κι αυτό γιατί κάθε οργανισμός έχει διαφορετικές ανάγκες.

Η Mayo Clinic στη Μινεσότα πάντως βρήκε ένα τρόπο να υπολογίζουμε την ιδανική ποσότητα νερού για τον καθένα μας και προτείνει 9 ποτήρια νερό για τις γυναίκες και 13 για τους άντρες.

Ο υπολογισμός είναι ο εξής:

1. Διαίρεσε το βάρος σου (σε pounds= λίβρες) με το 2.2.

2. Πολλαπλασίασε το αποτέλεσμα με την ηλικία σου.

3. Διαίρεσέ το αποτέλεσμα με το 28.3 και το νούμερο που θα βγει είναι πόσο νερό σε ουγγιές (oz) πρέπει να πίνεις καθημερινά.

4. Διαίρεσε το νούμερο που βρήκες πριν με το 8 και το αποτέλεσμα είναι ο αριθμός των φλιτζανιών που πρέπει να πίνεις.

Πηγή: Ladylike.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =