αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠως θα κάνεις το FB προφίλ σου πραγματικά ιδιωτικό (και δεν θα συλλέγουν τις πληροφορίες σου οι εφαρμογές)

Πως θα κάνεις το FB προφίλ σου πραγματικά ιδιωτικό (και δεν θα συλλέγουν τις πληροφορίες σου οι εφαρμογές)

Το Facebook έχει μετατραπεί σε ένα «one stop shop» όσον αφορά την διαδικτυακή μας καθημερινότητα. Μέσω αυτού μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους συναδέλφους σου, να βρείτε παλιούς συμμαθητές και φίλους, να παίξετε παιχνίδια, να ποστάρετε τις φωτογραφίες σου στο Instagram, να συμμετάσχετε σε μια ομάδα που σας κάνει κλικ και με τα μέλη της οποίας έχετε κοινά ενδιαφέροντα.

Πόσα όμως από όλα αυτά που κάνετε στο facebook μπορείτε να τα κάνετε με την απαραίτητη διακριτικότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάνετε κάτι ντροπιαστικό ή παράνομο. Πώς μπορείτε να ελέγξετε τις διαφημίσεις και μαζί με αυτές και τις εταιρείες εκτός Facebook που συλλέγουν τις πληροφορίες σας και να βεβαιωθείτε ότι η προβολή της δραστηριότητάς σας και όλων των λεπτομερειών του προφίλ σας είναι περιορισμένη;

Παρακάτω ακολουθούν όλα όσα πρέπει να κάνετε για να διασφαλείσετε την ιδιωτικότητα του  λογαριασμό σας αρχικά στο desktop και φυσικά και στο smartphone.

Στον υπολογιστή

 • Μεταβείτε στο Facebook.com και συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.
 • Όπως είστε στη ροή ειδήσεων, το γνωστό newsfeed το οποίο λειτουργεί ως αρχική οθόνη με το που συνδέεστε στο κοινωνικό δίκτυο, πηγαίνετε στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και κάντε κλικ σε αυτή ώστε να αποκαλύψετε το drop down μενού επιλογών.
 • Σκρολάρετε προς τα κάτω μέχρι να εντοπίσετε την καρτέλα «Ρυθμίσεις» την οποία και επιλέξτε.
 • Στην αριστερή πλευρά της οθόνης σας, θα δείτε μια μακρά λίστα επιλογών. «Εντοπίστε το Απόρρητο», λογικά η τέταρτη επιλογή και επιλέξτε το ώστε να εμφανιστούν όλες οι σχετικές ρυθμίσεις απορρήτου.
 • Μεταβείτε στην επιλογή «Προστασία Απορρήτου».

fab

 • Να σημειώσουμε ότι το κοινωνικό δίκτυο σας επιτρέπει να ρυθμίζετε την ιδιωτικότητά σας μόνο για συγκεκριμένες λειτουργίες, δηλαδή μπορείτε να προσαρμόσετε το επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που σας εντοπίζει κανείς και επικοινωνεί μαζί σας, σχετικά με το ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις σας, τους φίλους σας κλπ.
 • Όποια λοιπόν από τις επιλογές που σας δίνει το κοινωνικό δίκτυο θέλετε να αλλάξετε, κάντε κλικ στην επιλογή «Επεξεργασία» – πάνω δεξιά από κάθε επιλογή – και στη συνέχεια επιλέξτε ποιος θέλετε να βλέπει την συγκεκριμένη πληροφορία. Η επιλογή «Μόνο εγώ» είναι το υψηλότερο επίπεδο ιδιωτικότητας που σας προσφέρει το κοινωνικό δίκτυο, αρκεί να θυμάστε ότι το μόνο εγώ σημαίνει μόνο εγώ και το Facebook…

fcb

Μπορείτε να διασφαλίσετε την ιδιωτικότητά σας επιλέγοντας το Μόνο εγώ» στο ποιος μπορεί να σας κάνει tag σε αναρτήσεις, στο ποιος μπορεί να δημοσιεύσει στο Timeline σας και ποιος μπορεί να μοιραστεί τα post σας στο δικό του προφίλ. Οι επιλογές αυτές μπορούν πάντα να αλλάξουν με τον συγκεκριμένο τρόπο αν αλλάξετε κι εσείς γνώμη αργότερα.

Στο smartphone

 • Εντοπίστε και πατήστε το εικονίδιο της εφαρμογής Facebook στην αρχική οθόνη του τηλεφώνου σας.
 • Αγγίξτε τις τρεις οριζόντιες γραμμές που υπάρχουν κάτω δεξιά στην οθόνη σας για να εμφανιστεί το μενού επιλογών και σκρολάρετε μέχχρι να εμφανιστεί η ενότητα «Ρυθίσεις και Απόρρητο».
 • Επιλέξτε τις «Ρυθμίσεις και Απόρρητο» και στη συνέχεια από το dropdown μενού που εμφανίζεται πηγαίνετε στην ενότητα «Συντομεύσεις Απορρήτου».

fcb

 • Στην οθόνη «Συντομεύσεις Απορρήτου», θα δείτε μια λίστα επιλογών κάτω από την κεφαλίδα «Απόρρητο». Επιλέξτε «Δείτε περισσότερες ρυθμίσεις απορρήτου» ώστε να εμφανιστεί η οθόνη από την οποία μπορείτε να αλλάξετε τις τρέχουσες ρυθμίσεις σας.
 • Για να αλλάξετε ποιος μπορεί να δει τη δραστηριότητά σας, συμπεριλαμβανομένων μελλοντικών αναρτήσεων, προηγούμενων αναρτήσεων, καθώς και ανθρώπων, σελίδων και λιστών που ακολουθείτε, πατήστε στη σχετική επιλογή  «Η Δραστηριότητά σας» και επιλέξτε «Μόνο εγώ», έτσι ώστε ό,τι κάνετε να είναι απόλυτα ιδιωτικό.
 • Επαναλάβετε τη διαδικασία και για το «Πώς μπορούν να σας βρίσκουν και να επικοινωνούν μαζί σας», ώστε να ολοκληρώσετε την ιδιωτικοποίηση των πληροφοριών σας στο Facebook.
 • Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να κάνετε απόρρητα και στοιχεία του προφίλ σας όπως τα γενέθλιά σας, τις σχέσεις σας την εργασία σας κλπ από την ενότητα Διαχείριση του προφίλ σας στην κατηγορία Ρυθμίσεις απορρήτου.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =