αρχικηVIRALΠρόταση επιδημιολόγου στην Ελβετία: «Να μένουν εκτός ΜΕΘ οι αρνητές του Covid-19»

Πρόταση επιδημιολόγου στην Ελβετία: «Να μένουν εκτός ΜΕΘ οι αρνητές του Covid-19»

Η Εταιρεία Εντατικολόγων στην Ελβετία έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι οι ΜΕΘ στη χώρα είναι γεμάτες και κάλεσε τους πολίτες να διαλέξουν μέσω διαθήκης… με ποιον τρόπο θέλουν να διαχειριστούν την έλλειψη μηχανικής υποστήριξης. 

«Ζητάμε από όλους τους ανθρώπους- ειδικά από εκείνους που διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από τον νέο κορωνοϊό- να σκεφτούν να αφήσουν εκ των προτέρων οδηγίες για το αν θέλουν να ληφθούν μέτρα που παρατείνουν τη ζωή, σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας», αναφέρει η ανακοίνωση των εντατικολόγων. «Αυτό θα διευκολύνει τους συγγενείς σας, όπως και τις ομάδες των μονάδων εντατικής θεραπείας, να πάρουν αποφάσεις, προκειμένου να μπορούμε να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή και εξατομικευμένη φροντίδα», εξηγούν στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Εταιρεία Εντατικολόγων, τα 876 κρεβάτια ΜΕΘ, πιστοποιημένα και αναγνωρισμένα από την SGI, τα οποία βρίσκονται στην Ελβετία είναι πλήρη.

Tην ίδια στιγμή ένα από τους πιο γνωστούς επιδημιολόγους της χώρας ο Willy Oggier, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην εντατική προτείνει «οι αρνητές του κορονοϊού να χάνουν το δικαίωμά τους για θεραπεία σε ένα κρεβάτι ή σε έναν χώρο εντατικής θεραπείας εάν υπάρχει συμφόρηση στο νοσοκομείο. Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες απόστασης και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται, τα νοσοκομεία να γνωρίζουν τα στοιχεία τους και να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας».

«Μιλάω απλώς για τις περιπτώσεις συμφόρησης. Όταν τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όριά τους και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δεν μπορούν να παρά να αποφασίσουν σε ποιον θα δώσουν κρεβάτι», διευκρινίζει.

Και καταλήγει: «Νομίζω ότι είναι πιο δίκαιο κάποιος αυτοαποκαλούμενος επαναστάτης του κορωνοϊού να μένει πίσω».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 8 =