αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠρόβλεψη για «εκτόξευση» του bitcoin στα 100.000 δολάρια

Πρόβλεψη για «εκτόξευση» του bitcoin στα 100.000 δολάρια

Ο Michael Novogratz, ο ιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων ψηφιακών νομισμάτων Galaxy Digital, βλέπει το Bitcoin να υπερδιπλασιάζεται στα $100.000 μέχρι το τέλος του έτους, από τη στιγμή που όλο και περισσότερες εταιρείες επιτρέπουν στον πελάτες τους να κάνουν αγορές με bitcoin. 

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τo ψηφιακό νόμισμα βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών στα $44,795 τη Δευτέρα, αφού η Tesla δήλωσε ότι αγόρασε $1,5 δισ. του ψηφιακού νομίσματος. Η εταιρεία είπε επίσης ότι θα επιτρέψει στους πελάτες να αγοράσουν τα ηλεκτρικά οχήματά της με bitcoin. 

“Θα δούμε κάθε εταιρεία στην Αμερική να κάνει το ίδιο πράγμα”, δήλωσε η Novogratz τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. Εκτός των εταιρειών που επιτρέπουν τις αγορές με bitcoin και το Μαϊάμι επίσης σκέφτεται να προσθέσει το συγκεκριμένο νόμισμα στον ισολογισμό της.  

Ο Novogratz εικάζει επίσης πως και άλλες εταιρείες θα σκεφτούν να μεταφέρουν τα πλεονάζοντα αποθεματικά τους σε bitcoin ίσως για να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό ή την πτώση του δολαρίου. 

Ο Novogratz είπε ότι η απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla Ελον Μασκ να “ακούσει τους ανθρώπους” ή να “ζυγίσει” τα συμφέροντα μιας ανερχόμενης γενιάς, ήταν ιδιοφυϊής.

“Ένα από τα πράγματα που συνδέουν το bitcoin, τη Tesla και την επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι οι millennials και η γενιά Ζ. Οι νέοι αγοράζουν και κοιτάζουν το μέλλον, βλέπουν τα κρυπτονομίσματα ως τα μελλοντικά τους νομίσματα”. 

Η Michael Saylor της ΜicroStrategy είναι μεταξύ των πρώτων που επένδυσε στα ψηφιακά νομίσματα και είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ότι η χαλάρωση της νομισματικής πολίτικής της Fed τον έπεισε να επενδύσει σε εταιρίες λογισμικού. 

Αλλά η αστάθεια του Bitcoin – έπεσε κατά 25% μέσα σε δύο ημέρες τον περασμένο μήνα – κάπως εμπόδισε τους CFOs να το εντάξουν στα εταιρικά ταμεία. 

“Τώρα έχεις τον ισχυρότερο, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο να το κάνει αυτό” δήλωσε ο Novogratz και πρόσθεσε “πρέπει να σκεφτείτε ότι και άλλοι CFOs και CEOs, αναρωτούνται τι πρέπει να κάνουν”. 

Η Galaxy Digital Holdings του Novogratz’s εν τω μεταξύ βλέπει ήδη το όφελος. Η μετοχή αυξήθηκε κατά 12% χτες, Δευτέρα, με την κεφαλαιοποίησή της να φτάνει περίπου τα $4,8 δισ..

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =