αρχικηVIRAL«Πρεμιέρα» για την νέα βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής. Θυμίζει… Χάρβαρντ (ΦΩΤΟ)

«Πρεμιέρα» για την νέα βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής. Θυμίζει… Χάρβαρντ (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη ημέρα η σημερινή καθώς μετά από περίπου 13 ολόκληρα χρόνια κατασκευής, εγκαινιάστηκε η νέα βιβλιοθήκη της Φιλοσοφικής Σχολής. Και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό- ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα.

Στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, είναι πλέον διαθέσιμος σε όλους ο «θησαυρός» που αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας από 16 ξεχωριστά Σπουδαστήρια και βιβλιοθήκες που λειτουργούσαν έως τώρα στο κτίριο της Φιλοσοφικής.

Με τρεις ορόφους και συνολικό εμβαδόν 7.500 τετραγωνικά. Στα ράφια θα βρεις περίπου 500.000 βιβλία, πάπυροι και χειρόγραφα, περίπου 20.000 σπάνιες και πολύτιμες εκδόσεις, 3.800 τίτλοι περιοδικών, 4.000 τεκμήρια συλλογής οπτικοακουστικού και φωτογραφικού υλικού, με εκδόσεις που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα μέχρι και σήμερα.

Οι 400 θέσεις αναγνωστών δεν αφορούν μόνο τους σπουδαστές, αλλά οποιονδήποτε βιβλιόφιλο καθώς το κοινό μπορεί να επισκεφτεί αυτή τη βιβλιοθήκη που είναι πλέον η δεύτερη μεγαλύτερη της χώρας μετά την Εθνική. Είναι εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη βιβλιοθηκονομία, καθώς περιλαμβάνει αυτόματο μηχάνημα ανταλλαγής βιβλίων.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 4 =