αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπιδότηση ως 800 ευρώ τον μήνα σε επιχειρήσεις που θα προσλάβουν πτυχιούχους

Επιδότηση ως 800 ευρώ τον μήνα σε επιχειρήσεις που θα προσλάβουν πτυχιούχους

Ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα έβγαλε ο ΟΑΕΔ. Αυτό προβλέπει επιδότηση έως και 800 ευρώ το μήνα σε επιχειρηματίες που θα προσλάβουν πτυχιούχους. Βέβαια πρέπει και οι επιχειρηματίες να βάλουν… χρήματα από την τσέπη τους αφού το πρόγραμμα επιχορηγεί το 50% του µηνιαίου µισθολογικού και µη µισθολογικού κόστους. Αφορά συνολικά 6.000 πτυχιούχους ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Τα ποσά της επιδότησης ξεκινούν από τα 600 ευρώ και φτάνουν στα 800 ευρώ το μήνα για άνεργους που διαθέτουν διδακτορικό τίτλο σπουδών.

Με την επιχορήγηση αυτή πρέπει να καλύψουν το 50% του μισθού των νεοπροσλαμβανόμενων πτυχιούχων εργαζομένων τους. Επομένως, αν καλύψουν το πλήρες ποσό, πρέπει να δώσουν μικτούς μισθούς 1.200 – 1.600 ευρώ.

Στο µισθολογικό και µη µισθολογικό κόστος συµπεριλαµβάνονται οι συνολικές ακαθάριστες πραγµατικές µηνιαίες αποδοχές και οι ασφαλιστικές εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδοµα αδείας.

Η επιχορήγηση διαρκεί 15 µήνες, μετά τη λήξη της οποίας η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας για επιπλέον 3 µήνες, χωρίς επιχορήγηση.

Για να μπει μια επιχείρηση στο εν λόγω πρόγραμμα πρέπει να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =