αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠοιο είναι το ιστορικό «λουκουματζίδικο» Αιγαίον που έβαλε λουκέτο και όλο το ίντερνετ μιλά για αυτό

Ποιο είναι το ιστορικό «λουκουματζίδικο» Αιγαίον που έβαλε λουκέτο και όλο το ίντερνετ μιλά για αυτό

Με μια λιτή ανακοίνωση στην ηλεκτρονική του σελίδα του ένα από τα ιστορικά καταστήματα της Αθήνας στην οδό Πανεπιστημίου, βάζει «λουκέτο».

«Σχεδόν ένας αιώνας πέρασε! Το «Αιγαίον» κλείνει εδώ έναν κύκλο. Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον!» γράφει χαρακτηριστικά.

Από το 1926 οι Λουκουμάδες Αιγαίον, ιστορικό κατάστημα του κέντρου της Αθήνας, γλύκαιναν ακατάπαυστα την πόλη με τους λαχταριστούς τους λουκουμάδες. Η φήμη τους, τους κάνουν να επικρατήσουν μοναδικά, μεταφέροντας έως σήμερα έναν ολόκληρο αιώνα παράδοσης. Μέλι, άχνη ζάχαρη και κανέλα, αρώματα που φτιάξανε τις μνήμες άλλων γενεών και διαμορφώνουν το γευστικό μέλλον των καινούριων!

Το κατάστημα Λουκουμάδες Αιγαίον, από την ίδρυσή του και μετά, στεγαζόταν στο νεοκλασικό κτίριο κατασκευής του 1890 στην οδό Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας, όπως σημειώνει ο Αθήνα 984.

Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, λειτουργεί ως καφενείο με την ίδια επωνυμία ως μέλος της Αδελφότητας Καφεπωλών Αθηνών. Λίγα όμως χρόνια μετά, εισάγει στον τιμοκατάλογό του το βασικό προϊόν που θα το αναγάγει σε περιώνυμο αθηναϊκό στέκι και θα του δώσει ιδιαίτερη φήμη έως σήμερα.

«Οι λουκουμάδες Αιγαίον, που προπολεμικά συναγωνίζονταν αρκετά καταστήματα του είδους στην περιοχή, θα επικρατήσουν έως σήμερα μοναδικά, μεταφέροντας έναν σχεδόν ολόκληρο αιώνα παράδοσης», γράφει στην ηλεκτρονική του σελίδα το κατάστημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =