αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠοιες ασφαλιστικές κατηγορίες μπορούν να επιλέξουν οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες για τη νέα χρονιά (Λίστα)

Ποιες ασφαλιστικές κατηγορίες μπορούν να επιλέξουν οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες για τη νέα χρονιά (Λίστα)

Την ασφαλιστική τους κατηγορία για την νέα χρονιά πρέπει να επιλέξουν οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες. Αιτήσεις έως το τέλος του Ιανουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα, η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 για τους περίπου 850.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που επιθυμούν να επιλέξουν ασφαλιστική κατηγορία για το έτος 2022. Η πλατφόρμα λειτουργεί στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) και μέσω αυτής, οι μη μισθωτοί μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος.

Οι ασφαλισμένοι που δεν θα υποβάλλουν αίτηση – δήλωση επιλογής/μεταβολής ασφαλιστικής κατηγορίας, θα παραμείνουν, για το έτος 2022, στην κατηγορία που είχαν καταταχθεί το προηγούμενο έτος.

Οι επιλογές όπως παραθέτονται στο επίσημο site του ΕΦΚΑ:

Στο νέο ασφαλιστικό σύστημα έχει επίσης προβλεφθεί ειδική κατηγορία με χαμηλότερες εισφορές για νέους ασφαλισμένους (ως 5 έτη). Στα ποσά συνυπολογίστε επιπλέον 10 ευρώ το μήνα προς ΟΑΕΔ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 19 =