αρχικηVIRALΠοια αυτοκίνητα δεν προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα (Λίστα)

Ποια αυτοκίνητα δεν προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα (Λίστα)

Η ασφαλιστική εταιρεία Hellas Direct εξέτασε τα σχεδόν 170.000 αυτοκίνητα που είχε στο χαρτοφυλάκιό της στο τέλος του 2021 προκειμένου να διαπιστώσει το ποια μοντέλα κλάπηκαν με τη μικρότερη συχνότητα μέσα στο προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με την γνωστή ασφαλιστική εταιρεία «αν βλέπεις το μοντέλο του αυτοκινήτου σου στον πίνακα, σου έχουμε καλά νέα, γιατί φαίνεται πως αυτά τα μοντέλα δεν τα προτιμούν οι κλέφτες. Είτε γιατί δεν τους είναι εύκολο να τα κλέψουν, είτε γιατί δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε ανταλλακτικά. Σίγουρα όμως δεν είναι θέμα γούστου».

Τι δείχνει η μεζούρα

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις της Hellas Direct, «επειδή τα μοντέλα αυτοκινήτων που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι εκατοντάδες και ίσως δεν βρήκες το ΙΧ σου παραπάνω, σου έχουμε δεδομένα που αφορούν ένα γενικότερο «κανόνα» και σίγουρα έχουν κάτι να πουν και για το δικό σου ΙΧ και την πιθανότητα να σου το κλέψουν . Όσο πιο μικρό το μήκος του αυτοκινήτου σου, τόσο πιο πιθανό να γίνει στόχος των επίδοξων ληστών. Για την ακρίβεια, ένα ΙΧ κάτω των 3,7 μέτρων έχει πάνω από διπλάσιες πιθανότητες να κλαπεί απ’ ότι ένα μεσαίο ή μεγάλο ΙΧ (4,1m και άνω)».

Οι πιο ευάλωτες ηλικίες οδηγών

Με βάση την ίδια έρευνα, για κάθε 1.000 οδηγούς ηλικίας 20-29 που είχαν ασφαλισμένο το ΙΧ τους στην Hellas Direct το 2021, συνέβησαν 8 περιπτώσεις κλοπών μερικής ή ολικής, αριθμός τουλάχιστον διπλάσιος από τις ηλικίες οδηγών 40 ετών και πάνω.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες κλοπές συμβαίνουν γιατί εμείς κάνουμε κάποιο λαθάκι, όπως το να αφήσουμε (ή να ξεχάσουμε) τα κλειδιά στη μηχανή για να πεταχτούμε απέναντι να πάρουμε ένα καφέ ή να αφήσουμε/ξεχάσουμε κάποιο παράθυρο ανοιχτό όσο ανεβαίνουμε στο σπίτι να πάρουμε κάτι που ξεχάσαμε ή να αφήσουμε/ξεχάσουμε αντικείμενα αξίας μέσα στο αυτοκίνητο ενώ λείπουμε.

Έχουν οι κλοπές αυτοκινήτων ωράριο;

Αύγουστος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος ήταν οι μήνες του 2021 με τα μικρότερα ποσοστά κλοπών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα δεδομένα της Hellas Direct, ενώ οι μέρες με τις λιγότερες περιπτώσεις κλοπών ήταν η Κυριακή με μόλις 7,5% και το Σάββατο με 9,5%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =