αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠλεόνασμα 1,4 δισ. ευρώ εμφάνισε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

Πλεόνασμα 1,4 δισ. ευρώ εμφάνισε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

Πλεόνασμα 1,4 δισ. ευρώ εμφάνισε τον Ιούλιο του 2016, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Το πλεόνασμα είναι μικρότερο κατά 1,1 δισ. ευρώ έναντι του Ιουλίου του 2015, λόγω της αύξησης του ελλείμματος στο ισοζύγιο αγαθών.

Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές αγαθών παρέμειναν σε αρκετά χαμηλότερο επίπεδο έναντι των προηγούμενων ετών, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι εξαγωγές , κυρίως λόγω της πτώσης της αξίας των εξαγωγών καυσίμων. Σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός ότι σε τρέχουσες τιμές, οι συνολικές εξαγωγές αγαθών ήταν μειωμένες κατά 2,9%, σε σταθερές τιμές παρουσίασαν άνοδο κατά 6,2%. Επίσης, οι εξαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα αυξήθηκαν κατά 2,8% σε σταθερές τιμές.

Το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών περιορίστηκε παράλληλα, κατά 139 εκατ. ευρώ, λόγω της πτώσης των καθαρών εισπράξεων από ταξιδιωτικές και λοιπές υπηρεσίες, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική. Αντίθετα, οι καθαρές εισπράξεις από υπηρεσίες μεταφορών ήταν αυξημένες σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015, λόγω βελτίωσης του ισοζυγίου των θαλάσσιων μεταφορών. Όσον αφορά τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες τον Ιούλιο του 2016, τόσο οι εισπράξεις όσο και οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών παρουσίασαν κάμψη κατά 3,5% και 2% αντίστοιχα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + two =