αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι στη δουλειά που είσαι τώρα δεν αναγνωρίζουν την αξία σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι στη δουλειά που είσαι τώρα δεν αναγνωρίζουν την αξία σου

Το να αναγνωρίζουν την αξία σας είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Αλλά μερικές φορές, δεν είναι πάντα ξεκάθαρο εάν σας εκτιμά πραγματικά ο εργοδότη σας. Το να καταλάβεις άμεσα αν σε υποτιμούν στη δουλειά που είσαι, μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Το να εντοπίσεις τα ύποπτα… σημάδια δεν είναι πάντα τόσο απλό όσο ακούγεται. Μπορούν να είναι διακριτικά, κρυμμένα στις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις και στις εργασιακές μας ευθύνες.

Ας το δούμε. Αν παρατηρήσετε αυτά τα 5 σημάδια, το πιθανότερο είναι ότι δεν αναγνωρίζουν την αξία σου στη δουλειά που είσαι τώρα.

1) Έλλειψη αναγνώρισης

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα σημάδια υποτίμησης στη δουλειά είναι η έλλειψη αναγνώρισης. Αφιερώνετε τις ώρες, κάνετε το επιπλέον μίλι και υπερβαίνετε την περιγραφή της εργασίας σας. Αλλά φαίνεται ότι οι προσπάθειές σας περνούν απαρατήρητες…

Σε κάθε εργασιακό περιβάλλον, η αναγνώριση παίζει καθοριστικό ρόλο στην ικανοποίηση των εργαζομένων.

Είναι μια σαφής ένδειξη ότι οι κινήσεις σας έχουν σημασία και εκτιμώνται.

Αλλά αν σας παραβλέπουν συνεχώς, εάν η σκληρή δουλειά σας δεν αναγνωρίζεται και δεν ανταμείβεται ποτέ, είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι δεν σας εκτιμούν όπως θα έπρεπε.

Μερικές φορές, ένα απλό «ευχαριστώ» ή «καλή δουλειά» μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ωστόσο, αν αυτές οι λέξεις σπάνια έρχονται στο δρόμο σας παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, ίσως είναι καιρός να επανεκτιμήσετε τη θέση σας.

2) Δεν βλέπεις ευκαιρίες ανάπτυξης

Μια άλλη ‘κόκκινη σημαία’ είναι η έλλειψη ευκαιριών ανάπτυξης.

Σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, οι εργοδότες θα πρέπει να επενδύσουν στην εξέλιξή σας. Θα πρέπει να προσφέρουν εκπαίδευση, καθοδήγηση και ευκαιρίες για πρόοδο.

Εάν είστε συνεχώς κολλημένοι στο ίδιο μέρος χωρίς καμία πιθανότητα να αναπτυχθείτε ή να εξελιχθείτε, αυτό είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι είστε υποτιμημένος στη δουλειά σας.

3) Είσαι υπερφορτωμένος με δουλειά

Είναι καλό να σου αναθέτουν σημαντικά tasks. Αλλά… είναι άλλο να πνίγεσαι συνεχώς στις εργασίες.

Εάν είστε πάντα το άτομο που παίρνει την επιπλέον εργασία, μπορεί να υποδηλώνει ότι ο χρόνος και οι προσπάθειές σας δεν εκτιμώνται κατάλληλα.

Αν και είναι σημαντικό να δείξετε πρωτοβουλία και προθυμία για να αναλάβετε καθήκοντα, είναι εξίσου σημαντικό για τους εργοδότες να σέβονται τον φόρτο εργασίας σας και να διασφαλίζουν ότι είναι διαχειρίσιμος.

4) Δεν ζητούν ποτέ τη γνώμη σας στις αποφάσεις

Νιώθετε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα χωρίς τη συμβολή σας, ακόμα και αυτές που επηρεάζουν άμεσα τη δουλειά σας;

Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είστε υποτιμημένοι στη δουλειά.

Σε ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, η γνώμη του καθενός έχει σημασία.

Οι εργοδότες που εκτιμούν το προσωπικό τους θα αναζητήσουν συχνά τη συμβολή τους πριν λάβουν σημαντικές αποφάσεις. Κατανοούν ότι οι υπάλληλοί τους έχουν μοναδικές οπτικές και ιδέες που μπορεί να είναι επωφελείς για την εταιρεία.

5) Συνεχής κριτική

Η εποικοδομητική ανατροφοδότηση είναι ζωτικό κομμάτι οποιασδήποτε εργασίας και μας βοηθά να αναπτυχθούμε επαγγελματικά. Εάν ο εργοδότης σας εστιάζει μόνο στα λάθη σας και δεν αναγνωρίζει ποτέ τα επιτεύγματά σας, μπορεί να οδηγήσει σε ένα αρνητικό εργασιακό περιβάλλον.

Αυτό μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμησή σας και την επαγγελματική σας ικανοποίηση.

Αν δεν αναγνωρίζουν την αξία σας λοιπόν, είναι πιθανό οι θετικές συνεισφορές σας περνούν απαρατήρητες, ενώ κάθε μικρό λάθος επισημαίνεται. Εάν αυτό ισχύει για εσάς, ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσετε τη θέση σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + twenty =