αρχικηVIRALΠάτρα: Πίστεψε ότι θα γίνει πλούσιος με κρυπτονομίσματα, αλλά τελικά έχασε 70.000 ευρώ

Πάτρα: Πίστεψε ότι θα γίνει πλούσιος με κρυπτονομίσματα, αλλά τελικά έχασε 70.000 ευρώ

Απατεώνες παγίδευσαν έναν πατρινό με το πρόσχημα της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα και του απέσπασαν το ποσό των 70.000 ευρώ! Η νέα υπόθεση εξαπάτησης απασχολεί έντονα τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι αναζητούν τα ηλεκτρονικά ίχνη τους.

Πρόκειται για επιτήδειους, οι οποίοι φαίνεται πως είναι εξπέρ του διαδικτύου καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση, προσποιούμενοι εκπρόσωπο διαδικτυακής επενδυτικής εταιρείας, πρότειναν στον άτυχο άντρα, την επένδυση χρημάτων σε κρυπτονομίσματα.

«Ο δράστης έπεισε τον παθόντα και με την χρήση του λογισμικού απομακρυσμένης πρόσβασης δημιούργησε λογαριασμό στον υπολογιστή του, με αποτέλεσμα ο παθόντας πειθόμενος ότι συμμετέχει σε επενδυτικά προγράμματα, να καταβάλει τον Αύγουστο 2021 από τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, συνολικά περισσότερα από 70.000 ευρώ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία.

Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή στους πολίτες για τη νέα μορφή ηλεκτρονικού εγκλήματος, που είναι η δήθεν επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, την τακτική των δραστών και δίνει οδηγίες προφύλαξης ώστε να μην πέφτουν.

Συνήθως οι δράστες εκμαιεύουν τα υποψήφια θύματα τους με τους εξής τρόπους: κατά την διάρκεια επίσκεψης τους σε κάποια αναδυόμενη διαφήμιση ή ηλεκτρονική σελίδα επένδυσης σε ψηφιακά κρυπτονομίσματα. Μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος (email) στο οποίο συνήθως επισυνάπτεται κάποια ηλεκτρονική διεύθυνση (link) ή κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας και απευθείας μέσω τηλεφωνικής κλήσης στα κινητά τους τηλέφωνα από αριθμούς εξωτερικού.

Όπως και αν πραγματοποιηθεί επικοινωνία συνήθως καταλήγουν να συνομιλούν στην ελληνική ή αγγλική διάλεκτο και γλώσσα με κάποιο άτομο που υποδύεται το υψηλόβαθμο στέλεχος επενδυτικής εταιρείας κρυπτονομισμάτων. Αφού τους πείθουν για την φερεγγυότητα τους και τις άκρα υψηλές αποδόσεις, ανοίγουν ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι και συνδέονται σε μια εκ των δραστών υποδεικνυόμενη σελίδα όπου παρακολουθούν την επένδυση τους ενώ παράλληλα τους αποστέλλονται και αναφορές στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο με την πορεία των επενδύσεων τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =