αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Donald Trump «κοιτά» και τη βίζα εργασίας, η Silicon Valley ανησυχεί

Ο Donald Trump «κοιτά» και τη βίζα εργασίας, η Silicon Valley ανησυχεί

Ο επόμενος στόχος του Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής της διακυβέρνησής του, εστιάζει σε αυτό που φοβούνταν περισσότερο απ’ όλα οι εταιρίες της Silicon Valley: τα προγράμματα βίζας εργασίας στα οποία βασίζονται για να προσλάβουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους κάθε χρόνο, σύμφωνα με προσχέδιο που εξέτασε το Bloomberg.

Δεν υπάρχει ακόμη το τελικό κείμενο του εκτελεστικού διατάγματος, αλλά σε περίπτωση που θεσπιστεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστιες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εταιρίες όπως η Apple, η Microsoft και η Amazon προσλαμβάνουν προσωπικό.

Στο πλαίσιο του διατάγματος, οι εταιρίες θα οφείλουν να δώσουν προτεραιότητα στην πρόσληψη Αμερικανών εργαζομένων: «Οι μεταναστευτικές πολιτικές της χώρας μας θα πρέπει να σχεδιάζονται και να εφαρμόζονται για να εξυπηρετούν, πρώτα και κύρια, το αμερικανικό εθνικό συμφέρον», αναφέρει το προσχέδιο σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Τα προγράμματα βίζας για ξένους εργαζόμενους (…) θα πρέπει να χορηγούνται με τρόπο που προστατεύει τα δικαιώματα των Αμερικανών εργαζόμενων και των σημερινών νόμιμων κατοίκων, και που δίνει προτεραιότητα στην προστασία των Αμερικανών εργαζόμενων -του ξεχασμένου εργαζόμενου λαού μας- και στις δουλειές που έχουν», προσθέτει.

Το διάταγμα αυτό αφορά σε μια σειρά προγράμματα βίζας, περιλαμβανομένης της βίζας Η-1Β, που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι τεχνολογικές εταιρίες για να προσλαμβάνουν προσωπικό με υψηλές δεξιότητες από το εξωτερικό, δηλαδή άτομα που δεν μπορούν να βρουν στις ΗΠΑ.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − four =