αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ο Νο1 κανόνας όταν δουλεύεις από το σπίτι, τον οποίο αγνοεί το 90% των ανθρώπων»

«Ο Νο1 κανόνας όταν δουλεύεις από το σπίτι, τον οποίο αγνοεί το 90% των ανθρώπων»

Έχουμε γράψει πάρα πολλά άρθρα για την remote εργασία εδώ στο It’s Possible. Ένα μοντέλο εργασίας που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια (λόγω και της εξέλιξης της τεχνολογίας), και έγινε ακόμα πιο έντονο στην εποχή του Covid-19. Αφού πολλοί εργαζόμενοι ξεκίνησαν -αναγκαστικά- να εργάζονται από το σπίτι.

Το αμερικανικό inc.com βάζει μια άλλη πτυχή στη συζήτηση. Και μιλά για τον «First Things Rule». Δηλαδή τον Νο1 κανόνα που πρέπει να εφαρμόζεις όταν δουλεύεις από το σπίτι. Όπως σημειώνεται στο άρθρο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας εργαζόμενος όταν δουλεύει από το σπίτι, είναι ένα μπάνιο και αμέσως μετά να ντυθεί σαν να πήγαινε στο γραφείο.

Το επαγγελματικό ντύσιμο είναι κάτι που σχεδόν κανείς δεν εφαρμόζει όταν δουλεύει από το σπίτι. Σύμφωνα με έρευνα που παραθέτουν οι New York Times, μόλις το 10% των ανθρώπων φορά επαγγελματικά ρούχα όταν εργάζεται από το σπίτι.

Αλλά είναι ο Νο1 κανόνας που πρέπει να ακολουθείς.

Τι κάνουν οι περισσότεροι; Φοράνε… ότι πιο άνετο βρουν μπροστά τους. Στην εποχή του Zoom μάλιστα, οι περισσότεροι remote εργαζόμενοι έχουν πρόχειρο και ένα πουκάμισο κάπου στο δωμάτιο, έτσι ώστε να το φορέσουν «στα γρήγορα» αν προκύψει κάποια βιντεοκλήση.

Κι όμως, οι άνθρωποι που είναι ντυμένοι business είναι τελικά πιο αποδοτικοί, από αυτούς που δουλεύουν και κάνουν επαγγελματικά τηλέφωνα φορώντας… τις πιτζάμες τους. Ίσως να φαίνεται περίεργο, αλλά τα επαγγελματικά ρούχα μπορούν να σε βάλουν σε επαγγελματικό mood.

Κάνε το πείραμα. Ισχύει σε εσένα αυτός ο κανόνας;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο