αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ «μικρός» που βρήκε bug στο Steam και η εταιρία τον αντάμειψε με 20.000 δολάρια

Ο «μικρός» που βρήκε bug στο Steam και η εταιρία τον αντάμειψε με 20.000 δολάρια

Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που αμείβουν άτομα όταν αυτά μπορούν και βρίσκουν “σφάλματα” στο σχεδιασμό των προγραμμάτων τους. Πρόσφατα, ένας νεαρός άνδρας ανακάλυψε ένα τέτοιο “σφάλμα” στην πλατφόρμα παιχνιδιών για Pcs στο Steam της Valve και η εταιρεία τον αντάμειψε με 20.000 δολάρια.

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος άντρας κατάφερε και δημιούργησε ένα key code για κάθε προϊόν που ήταν διαθέσιμο στην πλατφόρμα δίνοντάς του τη δυνατότητα να αποκτήσει όποιο προϊόν ήθελε χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Όχι μόνο αυτό αλλά το συγκεκριμένο bug έδωσε την ευκαιρία και σε άλλους να κατασκευάσουν αντίστοιχους κωδικούς για διάφορα προϊόντα και να τους πουλήσουν.

Ο “τυχερός” άνδρας είπε πως βρήκε εντελώς τυχαία το bug το οποίο και του επέτρεψε να παρακάμψει την επιβεβαίωση της ιδιοκτησίας του παιχνιδιού αλλάζοντας μόνο μια παράμετρο. Τελικά αυτή του η κίνηση ήταν αρκετή για να τον ανταμείψει η Steam πλουσιοπάροχα κι επειδή ανέφερε το σφάλμα πήρε 15.000 δολάρια από την εταιρεία. Τα κέρδη του όμως δεν σταμάτησαν εκεί αφού έλαβε άλλα 5.000 δολάρια καθώς ο “χάκερ” δεν αποκάλυψε σε κανέναν το bug και επικοινώνησε με την Valve άμεσα, μια κίνηση που θεωρήθηκε ως “ευγενής” από την εταιρεία.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 17 =