αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 τύποι ανθρώπων που μπορούν να σε εμποδίσουν να φτάσεις στους στόχους σου (και ίσως τους έχεις στον κύκλο σου)

Οι 5 τύποι ανθρώπων που μπορούν να σε εμποδίσουν να φτάσεις στους στόχους σου (και ίσως τους έχεις στον κύκλο σου)

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να μάθετε στη ζωή είναι πώς να προστατεύετε τα όνειρά σας και την αυτοεκτίμησή σας. Γιατί η αλήθεια είναι ότι θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι με την ικανότητα να τα καταστρέψουν. Δυστυχώς, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσουμε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι- μερικές φορές, μέχρι να είναι πολύ αργά.

Ναι, κάποιοι στέκονται ανάμεσα σε εσάς και τα καλύτερα μελλοντικά σας σχέδια. Και όταν ανακαλύψετε ποιοι είναι, μπορεί να σας εκπλήξει. Όχι, συνήθως δεν είναι προφανείς εχθροί ή παλιοί συμμαθητές σας. Τις περισσότερες φορές, είναι οι φίλοι σας, ο/η σύντροφός σας ή ακόμα και τα στενά μέλη της οικογένειάς σας.

Εδώ είναι 5 τύποι ανθρώπων που πρέπει να προσέχεις.

1# Haters

Προσέξτε όποιον υποβαθμίζει τις επιτυχίες σας. Για παράδειγμα, αν σας συμβεί κάτι καλό, ο Χ φίλος ή το μέλος της οικογένειάς σας θα σας υπενθυμίσει τα ελαττώματά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή αισθάνονται ότι απειλούνται από την υγιή αυτοεκτίμησή σας και την ικανότητά σας να κάνετε σπουδαία πράγματα. Αντί να μαθαίνουν από την επιτυχία των άλλων, προτιμούν να ρίχνουν τους άλλους για να μην αισθάνονται τόσο άσχημα για τον εαυτό τους.

2# Αυτοί που κάνουν κριτική χωρίς να έχουν ιδέα για τι μιλάνε

Κάποιοι μπορούν να κάνουν εποικοδομητική κριτική που έχει νόημα. Θα είναι συμβουλές που προέρχονται μέσα από γνώση και εμπειρία. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που θα σας επικρίνουν και δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλάνε. Μπορεί να είστε ενθουσιασμένοι με τη συγγραφή ενός βιβλίου, και ο φίλος σας μπορεί να σας λέει όλα τα πράγματα που… κάνετε λάθος. Το γελοίο μέρος αυτού είναι ότι ο φίλος σας δεν είναι καλός συγγραφέας. Έχει χάλια γραμματική και δεν γράφει σχεδόν ποτέ. Λοιπόν, πως μπορεί να σου δώσει συμβουλές για την συγγραφή ενός βιβλίου;

3# Οι μονίμως αρνητικοί

Υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι που τείνουν να είναι αρνητικοί για σχεδόν πάντα. Θα κολλήσουν επίσης στα όνειρά σας και θα τα οδηγήσουν στο έδαφος. Οι αρνητικοί άνθρωποι έχουν την ικανότητα να βρίσκουν κάτι λάθος μέσα στην επιτυχία και δεν έχει σημασία πόσο προφανώς θετικές φαίνονται όλες οι πτυχές της επιτυχίας. Κάπου θα βρουν ένα μικροσκοπικό αρνητικό point που μπορεί να μετατρέψει τα όνειρά σας σε κάτι που φαίνεται ανέφικτο. Πολλοί από εσάς έχετε κάποιον τέτοιο στη ζωή σας. Όχι μόνο θα σκοτώσουν τα όνειρά σας, αλλά θα σας μολύνουν επίσης με τον αρνητισμό τους, μειώνοντας την αυτοεκτίμησή σας ώστε να ταιριάζει με τη δική τους.

4# Αυτοί που δεν βγαίνουν ποτέ από τα πλαίσια

Μερικοί άνθρωποι είναι τόσο συνηθισμένοι να είναι όπως όλοι οι άλλοι που βλέπουν τους ανθρώπους με μεγάλα όνειρα ως παράξενους ή μη έξυπνους. Αυτοί οι άνθρωποι, που τείνουν να κάνουν πράγματα με τον ίδιο τρόπο όπως και οι άλλοι, θα προσπαθήσουν να σας μεταδώσουν φόβο όταν παρατηρήσουν ότι είστε διαφορετικοί. Έτσι, όταν σε βλέπουν να κυνηγάς ένα ριψοκίνδυνο όνειρο και επίσης παρατηρούν ότι η αυτοεκτίμησή σου είναι υψηλή, νιώθουν την ανάγκη να παρέμβουν και να σε επαναφέρουν… στο μαντρί.

5# Οι μη σοβαροί

Πιθανόν έχεις φίλους που τους ενδιαφέρει… μόνο ο χαβαλές. Το πως θα βγουν το βράδυ να διασκεδάσουν ή το πως θα πάνε εκδρομές. Λοιπόν, μπορούν επίσης να σκοτώσουν τα όνειρά σας. Ναι, είναι καλό να κάνετε ένα διάλειμμα, ίσως ακόμη και να βγείτε με φίλους και να γιορτάσετε μικρές επιτυχίες. Αλλά αν δεν μπορείτε να είστε σοβαροί όταν χρειάζεται, θα βρεθείτε σε ένα μόνιμο mood περισπασμών. Αν και αυτό μπορεί να μην επηρεάσει την αυτοεκτίμησή σας στην αρχή, μετά από λίγο, καθώς παρατηρείτε πόσο χρόνο έχετε σπαταλήσει, σίγουρα θα αρχίσετε να αισθάνεστε άσχημα για τον εαυτό σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 14 =