αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 συμβουλές ενός ιδρυτή μιας εταιρίας δισεκατομμυρίων, προς τους νέους επιχειρηματίες

Οι 4 συμβουλές ενός ιδρυτή μιας εταιρίας δισεκατομμυρίων, προς τους νέους επιχειρηματίες

O Josh Tetrick καταγράφει την δική του επιχειρηματική επιτυχία. Είναι ιδρυτής και CEO της Eat Just. Όπως σημειώνει το CNBC, πρόκειται για μια startup που πουλά κοτόπουλο προς κατανάλωση, το οποίο έχει αναπτυχθεί από ένα μόνο κύτταρο, χωρίς κανένα ζώο να έχει υποστεί ζημιά στη διαδικασία. Όλα γίνονται εντός εργαστηρίου και η Eat Just είναι η πρώτη εταιρία που πήρε έγκριση πριν μερικούς μήνες για να ξεκινήσει μια τέτοια παραγωγή για ανθρώπινη κατανάλωση. Αφού έλαβε το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές της Σιγκαπούρης.

Σήμερα είναι μια εταιρία δισεκατομμυρίων καθώς στοχεύει να ανατρέψει την καθιερωμένη βιομηχανία γεωργικής κτηνοτροφίας.

Αλλά δεν ήταν ένα εύκολο ταξίδι, λέει ο ιδρυτής της εταιρίας που μετρά ήδη 9 χρόνια ζωής. Ο ίδιος μιλώντας στο CNBC παραθέτει τέσσερις συμβουλές για τους επίδοξους επιχειρηματίες.

1# Να είστε ειλικρινείς. Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με το αν θα είστε αφοσιωμένοι ή όχι σε μια επιχειρηματική ζωή. «Εάν θέλετε να έχετε μια ειρηνική ζωή, μην το κάνετε αυτό», λέει ο Tetrick, σημειώνοντας ότι η λειτουργία μιας επιχείρησης μπορεί να σε απορροφήσει ολοκληρωτικά. «Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για το αν θέλεις πραγματικά να το κάνεις. Και είναι οκ αν δεν σου ταιριάζει», καταλήγει.

2# Να είστε ανθεκτικοί. Στη συνέχεια, βρείτε τεχνικές για να δημιουργήσετε ανθεκτικότητα, ώστε να μην αποθαρρύνεστε όταν αντιμετωπίζετε προκλήσεις στην πορεία. «Θα σας συμβούν δυσάρεστα πράγματα», τονίζει ο ίδιος, αφού στην business ζωή θα δείτε: Μη δεσμευμένους υπαλλήλους, μη υποστηρικτικούς επενδυτές και καθυστερημένες προωθήσεις προϊόντων. «Ο τρόπος αντιμετώπισής τους δεν είναι να βυθιστείτε στη θλίψη, αλλά να τα αντιμετωπίσετε άμεσα», συμπληρώνει ο Tetrick. «Αυτό είναι δύσκολο, γιατί μπορείς να παρασυρθείς με ένα αρνητικό πράγμα που συμβαίνει και να το αφήσεις να σε επηρεάσει την επόμενη μέρα. Πρέπει να βρείτε έναν τρόπο για να δημιουργήσετε μία ανθεκτικότητα».

3# Σύστημα αποφάσεων. Φτιάξτε ένα σαφές σύστημα αποφάσεων, για να καθορίσετε ποιος στην εταιρεία λαμβάνει αποφάσεις και πότε – μια συμβουλή που είπε ο Tetrick ότι θα ήθελε να λάβει νωρίτερα. «Δεν υπάρχει σωστός τρόπος για τη δημιουργία εταιρικής διακυβέρνησης, αλλά θα πρέπει να είναι ένας τρόπος που αντικατοπτρίζει το είδος της εταιρείας που προσπαθείτε να δημιουργήσετε», λέει ο επιχειρηματίας.

4# Λύστε ένα πραγματικό πρόβλημα. «Έχουμε πάρα πολλά επείγοντα προβλήματα που μπορείτε να δείτε έξω από την πόρτα σας – στον πλησιέστερο ωκεανό, τον αέρα που αναπνέετε, το φαγητό που υπάρχει στο πιάτο σας. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε μια εταιρεία που εστιάζει στην επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος», τονίζει ο CEO και παράλληλα εξηγεί: «Είναι εύκολο να πείσουμε τον εαυτό μας ότι κάτι είναι ένα πραγματικό πρόβλημα ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Επικεντρώστε την ενέργειά σας στην επίλυση πραγματικών προβλημάτων και θα σας κάνει λίγο πιο εύκολο να αντέξετε τον πόνο που πρέπει να αντιμετωπίσετε».

https://cms.qz.com/wp-content/uploads/2015/08/ap_4271075112.jpg?quality=75&strip=all&w=1600&h=900&crop=1
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 3 =