αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να αποφύγεις την αποτυχία για πάντα

Οι 4 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να αποφύγεις την αποτυχία για πάντα

Οκ, κανείς δεν θέλει να αποτύχει. Όλοι ξεκινούν μια προσπάθεια με στόχο να φτάσουν στην επιτυχία. Όμως, το κακό σενάριο μπορεί να συμβεί. Είναι τότε που τα έχεις δώσει όλα, έχεις ξοδέψει ενέργεια και ίσως χρήματα, αλλά τελικά… πέφτεις σε τοίχο.

Τι πρέπει να κάνεις από εκεί και μετά; Όχι, το να τα παρατήσεις όλα και να μην ξαναπροσπαθήσεις ποτέ, δεν είναι η καλύτερη λύση. Μπορείς να αντεπιτεθείς και να νικήσεις την αποτυχία μια για πάντα. Για αρχή, πρέπει να κάνεις 4 ερωτήσεις στον εαυτό σου. Είναι οι ερωτήσεις που μπορούν να σε κάνουν να αποφύγεις την αποτυχία για πάντα, όπως λέει το αμερικανικό addicted2success.com.

1 | Γιατί αποτυγχάνω;

Αυτή η ερώτηση σας επιτρέπει να εμβαθύνετε στην εύρεση του προβλήματος που σας ΄οδήγησε στην αποτυχία. Αν απλώς αποδέχεσαι ότι αποτυγχάνεις και δεν είσαι διατεθειμένος να αναζητήσεις τη λύση ή έναν τρόπο βελτίωσης, τότε θα είσαι… μόνιμα αποτυχημένος. Κάθε φορά που αποτυγχάνετε, μπορείτε να μάθετε κάτι, να αφαιρέσετε κάτι, και να εφαρμόσετε κάτι νέο στη ζωή σας.

2 | Τι μπορώ να μάθω μέσα από την αποτυχία;

Δες την αποτυχία ως βασικό εργαλείο εκμάθησης, έτσι ώστε να ανέβεις το βουνό της επιτυχίας. Κάθε φορά που αποτυγχάνετε, βρείτε και εστιάστε σε μία ισχυρή εμπειρία ή μάθημα. Μπορείτε έτσι να αναπτυχθείτε πιο γρήγορα και να κάνετε το come back. Ο Τόμας Έντισον απέτυχε 1000 φορές πριν εφεύρει τον ηλεκτρικό λαμπτήρα. Φαντάζεστε να είχε σταματήσει στην πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια;

3 | Πώς θα μπορούσε αυτό να είναι χειρότερο;

Πέρα από τον θάνατο, δεν υπάρχει σχεδόν καμία άλλη αποτυχία εκεί έξω από την οποία να μην μπορείς να κάνεις το come back που λέγαμε πριν. Σκεφτείτε μόνο τι γίνεται στους πολέμους: Μετά από κάθε αποστολή, δεν επιστρέφουν όλοι σπίτι. Σκεφτείτε έναν 19χρονο νεαρό άνδρα που δεν θα δει ποτέ ξανά την οικογένειά του. Στην δική σου περίπτωση τα πράγματα δεν είναι σίγουρα τόσο άσχημα. Παρά την αποτυχία σου, έχεις πολλές ακόμα ευκαιρίες να αλλάξεις τα δεδομένα.

4 | Πώς μπορώ να εξελιχθώ για να αποφύγω την αποτυχία την επόμενη φορά;

Έχετε ακούσει ότι είναι τρελό να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, και να περιμένεις ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε από τις αποτυχίες σας είναι να επιστρέψετε στο «παιχνίδι» και νακάνετε μια νέα προσπάθεια χωρίς να κάνετε τα ίδια λάθη που σας προκάλεσαν την αποτυχία πριν. Αν για παράδειγμα τρέχεις ένα δικό σου project, ξεκίνα να δουλεύεις πάλι σε αυτό, αξιοποιώντας όλα τα χρήματα μαθήματα που έλαβες από την αποτυχημένη προσπάθεια σου. Και δεν θα είσαι ο ίδιος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 3 =